Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan zdolal aj Olomouc, Žilina podľahla Liptákom. Jedenásťgólová prestrelka v Bystrici

Žilina na úvod podľahla Liptovskému Mikulášu.
Žilina na úvod podľahla Liptovskému Mikulášu.Vlci Žilina
Hokejisti Slovana Bratislava vyhrali v utorkovom prípravnom zápase proti Olomoucu, zatiaľ čo Zvolen zdolal Vsetín a Banská Bystrica uspela v prestrelke proti Topoľčanom.

Slovan Bratislava - Olomouc 4:2

Slovan dokázal vyhrať aj druhý prípravný zápas, k čomu ho nasmeroval Bjalončík a vedenie zvýšil Murphy. Hostia ale dokázali stratu skresať dvomi zásahmi v prostrednej časti hry. Najskôr sa presadil Kohout a následne Fridrich, ktorému asistoval aj slovenský obranca Korenčík.

Víťazný presný zásah zaznamenal na úvod tretieho dejstva mladý útočník Dudáš, pričom poistku do prázdnej brány pridal v poslednej sekunde Takáč. Za Olomouc nastúpil aj slovenský útočník Kusko. Slovan sa najbližšie predstaví vo štvrtok na ľade Českých Budějovíc.

Banská Bystrica - Topoľčany 6:5

Banská Bystrica síce doma potvrdila pozíciu favorita, ale Topoľčany ju výrazne potrápili. Na úvodný zásah Šoltésa reagoval Piačka. Faith a Fungáč dali baranom dvojgólové vedenie, zvýšili ho Stránský a Petriska. Hostia napriek tomu reagovali tromi zásahmi po sebe v podaní Gergela, Petráša a Múčku, ale o víťazstve zverencov trénera Országha rozhodol kanadský obranca Chicoine.

Žilina - Liptovský Mikuláš 4:6

Pre oba tímy išlo o prvý prípravný zápas pred štartom novej sezóny. Liptovský Mikuláš začal oveľa lepšie, pretože na začiatku druhej tretiny viedol už o tri góly. Postupne sa presadili Uhrík, v presilovej hre novic v tíme Chmielewski a taktiež Nespala. Stíhaciu jazdu domácich odštartoval obranca Gachulinec, pridal sa k nemu Mucha.

Šandor opäť posunul Liptákov do vyššieho vedenia, na rozdiel jedného zásahu opätovne upravil Mráz. Mladý Sejna potom v podstate rozhodol, pretože aj keď Belluš dal Žiline ešte dal iskierku nádeje, tak definitívne jej nádeje ukončil druhým zásahom Chmielewski. Všetky štyri góly vlkov padli v presilovkách.

Vsetín - Zvolen 3:5

Zvolen mal navrch od úvodu, pretože viedol po góle Zuzina a aj keď Hrňa vyrovnal, tak práve Zuzin vrátil rytierov do vedenia, pričom skóre zvýšil Marcinek. Ani po vyrovnaní Vsetína zásluhou Matejčeka a Machalu hostia nezložili zbrane. O ich výhre rozhodol mladý útočník Gron, ktorý tiež zaznamenal dva zásahy.