Po stopách Cháru či Gáboríka. Studenič opúšťa zámorie, pôsobiť bude vo Švédsku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po stopách Cháru či Gáboríka. Studenič opúšťa zámorie, pôsobiť bude vo Švédsku

Studenič sa vracia do Európy.
Studenič sa vracia do Európy.Profimedia
Slovenský útočník Marián Studenič (25) po ôsmich rokoch ukončil svoje pôsobenie v zámorí a vracia sa do Európy. Nastupovať bude za švédsky klub Färjestad BK.

Skalický rodák debutoval za tím zo Záhoria v Extralige už ako šestnásťročný, následne pôsobil aj v Trenčíne či projekte U20. V roku 2016 odišiel do zámoria, kde najskôr hrával OHL a keď si ho New Jersey vybralo na drafte 2017 v piatom kole z celkového 143. miesta, tak sa postupne presunul do AHL.

Neskôr pôsobil aj v organizáciách Dallasu a v poslednej sezóne Seattlu. Na úrovni NHL odohral Studenič celkovo 50 zápasov (3+3), ďalších 297 pridal v AHL (74+103). Počas uplynulého ročníka bol s Coachellou až v neúspešnom finále. Počas kariéry sa raz tešil z titulu v OHL.

Studenič si počas covidového obdobia zahral aj za Slovan Bratislava. Slovensko reprezentoval na dvoch seniorských MS, raz na juniorských a aj v kategórii do 18 rokov. Färjestad je jedenásťnásobným švédskym majstrom a takisto dvakrát vyhral napríklad slávny Spengler Cup.

Studenič bude siedmy slovenským hráčom v histórii. Najviac duelov za tento klub odohral Dominik Graňák, ale svojho času tam pôsobili aj Zdeno Chára, Marián Gáborík, Richard Lintner, Ľuboš Bartečko a Libor Hudáček.