Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Licencia HK Martin sa presunula do Prešova, jedna ostáva v SHL stále voľná

Známych je zatiaľ 11 účastníkov súťaže.
Známych je zatiaľ 11 účastníkov súťaže.Profimedia
Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) schválil prevod súťažnej licencie z HK Martin do Prešova. TIPOS Slovenskú hokejovú ligu bude hrať v metropole Šariša klub "Prešov Hockey a.s.", ktorý splnil všetky podmienky vyplývajúce z licenčnej smernice a súťažného poriadku. V stredu o tom informoval hockeyslovakia.sk.

Prevod súťažnej licencie z HC 21 Prešov, ktorý po vlaňajšej sezóne vypadol z extraligy, na klub HK Králi Kežmarok neschválili.

"Kežmarok najprv nesplnil podmienky podľa súťažného poriadku. Pri opakovanom pokuse chcel presunúť klub do Levoče, no pri tomto zámere mal Výkonný výbor pochybnosti o dostatočnom technickom zabezpečení tamojšieho zimného štadióna pre potreby štartu v SHL, preto im ani opätovne neschválil prevod licencie," vysvetlil dôvody generálny sekretár zväzu a člen VV SZĽH Miroslav Lažo.

Prešov neprejavil záujem hrať TIPOS SHL a aktuálne už ani nespĺňa podmienky štartu v tejto súťaži, licencia bola klubu odobratá. Jedna licencia do súťaže je teda voľná a Výkonný výbor sa bude zaoberať tým, či ju ponúkne účastníkovi 2. ligy mužov, alebo zostane nevyužitá a SHL bude v súťažnom ročníku 2023/24 hrať len 11 mužstiev.

Súťažné oddelenie po tomto rozhodnutí zverejnilo rozpis zápasov druhej najvyššej ligy. Dôvodom omeškania boli práve procesy spomínaných účastníkov licenčných konaní o prevod licencií.

Účastníci TIPOS SHL v sezóne 2023/24:

Modré Krídla Slovan,  HK Spartak Dubnica, Aquacity Pikes (HK Levice), Prešov Hockey (licencia od HK Martin), HK ´95 Považská Bystrica, HKM Rimavská Sobota, HK ESMERO Skalica, HC TOPOĽČANY, HK Gladiators Trnava, HK Indian Žiar nad Hronom, VLCI Žilina, voľná licencia