Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Modré krídla Slovan sú minulosťou, odhlásili sa z druhej najvyššej súťaže

Modré krídla Slovan už v SHL neuvidíme.
Modré krídla Slovan už v SHL neuvidíme.FB Vlci Žilina
Hokejová Tipos SHL prišla pred novou sezónou o jedného z účastníkov, v lige nebude pokračovať mužstvo Modré Krídla Slovan. Ide o rozhodnutie predstavenstva bratislavského celku.

Klub o tom informoval na svojej webstránke. "S myšlienkou regulárneho B tímu Slovana prišiel po prevzatí klubu v roku 2020 väčšinový akcionár HC SLOVAN pán Rudolf Hrubý, ktorého snahou bolo vytvoriť pre najlepších juniorov ideálny medzistupeň pri prechode do seniorskeho hokeja. Tento projekt Rudolf Hrubý tri roky prakticky sám financoval. Po jeho náhlom odchode – a v súvislosti s očakávanou zmenou akcionárskeho portfólia – sa súčasné predstavenstvo klubu rozhodlo vo finančne náročnom projekte ďalej nepokračovať," znie oficiálne stanovisko.

"Predstavenstvo klubu touto cestou ďakuje všetkým zúčastneným, ktorých osobným pričinením mohla byť táto ušľachtilá myšlienka počas troch sezón uskutočňovaná," píše sa na záver.

Slovanistické béčko pôsobilo v druhej najvyššej súťaži od roku 2021 a stihlo odohrať tri sezóny. V každej z nich sa mužstvu podarilo postúpiť do play-off. V úvodnom ročníku obsadilo po základnej časti 10. miesto so ziskom 55 bodov, v sezóne 2022/23 vylepšili Modré krídla Slovan svoje postavenie po základnej časti, keď skončili na 6. mieste so ziskom 69 bodov, v sezóne 2023/24 to bolo 7. miesto so ziskom 67 bodov.

V mužstve počas troch rokov dostalo šancu zhruba 80 prevažne mladých hokejistov. Zatiaľ nie je známe, ako sa zánik rezervného tímu prejaví na štruktúre súťaže.