Najkurióznejší gól sezóny Žilinu nezlomil: Poradil mi to otec, hovorí Gašpar

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najkurióznejší gól sezóny Žilinu nezlomil: Poradil mi to otec, hovorí Gašpar

Žiar začal dobre, ale sériu na 2:2 nevyrovnal.
Žiar začal dobre, ale sériu na 2:2 nevyrovnal.Mário Bóna
Hokejisti Žiliny síce v treťom zápase semifinálovej série Tipos SHL na ľade Žiaru nad Hronom prehrali, ale v utorok získali mečbal, ktorý môžu potvrdiť už počas piatkového domáceho vystúpenia. Momentálne vyhrávajú 3:1.

Stretnutie otvoril asi najkurióznejší moment prebiehajúceho ročníka. Pri avizovanom vylúčení na strane hostí sa puku zmocnil Nicolas Gašpar a zo stredného pásma ho poslal do prázdnej bránky, nakoľko gólman Patrik Romančík bol v domnení, že hra je už prerušená: "Niekto z tribúny pískal na píšťalku a preto si náš brankár myslel, že je prerušená hra," vysvetlil žilinský obranca Michal Novák.

"Vlkov" tento moment hneval, pretože pri strele prekorčuľoval cez útočné pásmo Suchý, ktorý, keby sa dotkol puku, tak by sa musel pískať ofsajd, no v podstate sa do hry pri strele od červenej čiary nezapojil: "Neprináleží mi komentovať rozhodcov. Bol som na trestnej, sedel som na modrej čiare a bol som prekvapený, že to idú uznať. Bol to jednoznačný ofsajd. Prekvapilo ma, že to nevideli," vysvetľuje Novák.

Domáci sa síce z gólu tešili ako prví, ale na konci dňa boli smutní.
Domáci sa síce z gólu tešili ako prví, ale na konci dňa boli smutní.Mário Bóna

Ani následné protesty žilinskej strany rozhodnutie arbitrov nezmenili: "Gól, ktorý sme dostali, bol z ofsajdu, ale rozhodcovia nepochopili, na čo som sa ich pýtal. Celá situácia bola zvláštna. Divne sa ozýva pískanie v tejto hale, bolo tam podrazenie pri mantineli a všetci zrazu prestali hrať. Romančík sa vybral von z bránky a oni mali dokonca ešte stále hráča v našej obrannej tretine, tento gól vôbec nemal platiť. Aspoň nás touto chybou dobre naštartovali a odtiaľ to už išlo v prvej tretine ďalej," hovorí tréner Jarrod Skalde. Jeho zverenci strelili štyri góly ešte v prvej tretine a tým zlomili zápas na svoju stranu.

Samotný autor kuriózneho presného zásahu Nicolas Gašpar priznal, že o niečom podobnom sa rozprával s otcom: "Doma sme hovorili o tom, že keď je takáto situácia pri signalizovanom vylúčení, tak to môžem skúsiť aj z diaľky strelou na bránku, nejakým lobíkom, aj také góly padajú. Ak to aj gólman chytí, budeme mať presilovku, takže som to skúsil a padlo to tam. Brankár si asi myslel, že už sa niekto dotkol puku, čo sa očividne nestalo. Bolo to, samozrejme, aj so šťastím. Otec mi ale nehovoril, že brankár tam vôbec nebude," zasmial sa Gašpar.

Jeho Žiar nad Hronom bude mať znova nôž na krku. Napriek tomu potvrdzuje, že tieto zápasy mu akoby "sedia". Zatiaľ sa vždy z neľahkej situácie dostal: "Ukázali sme to proti Humennému, Považskej Bystrici aj Dubnici. Ideme do Žiliny bojovať. Veríme a dúfame, že uhráme bodík. Dúfam, že to nebola rozlúčka s fanúšikmi a ešte sa vrátime na domáci zápas," tvrdí šikovný krídelník. Tréner Ján Šimko priznal chyby.

"Som hrdý na týchto chlapcov. Samozrejme, to, čo sa udialo, či už prehra, výsledok alebo veci, ktoré neboli optimálne, sú na nás, na ďalšej práci, aby sme vrátili k správnym hokejovým vlastnostiam a pomenovali problémy, ktoré sa stali. Potrebujeme sa vrátiť do série. Toto mužstvo má obrovskú silu a nemôžeme si pripúšťať negativizmy."

Brankár Noskovič to v utorok nemal jednoduché.
Brankár Noskovič to v utorok nemal jednoduché.Mário Bóna

"Ak sa správne pomenujú problémy, chlapci to pochopia, do Žiliny príde 22 chlapov hladných po víťazstve, ukážu vlastnosti a hokejové veci, ktoré ukazovali doposiaľ, tak ja ako tréner nemám žiadne obavy. Nebudem to zbytočne dávať von, ale týka sa to vyslovene hokejových vecí, netreba za tým hľadať nič iné. Žilina nás v určitých činnostiach predčila," hodnotil.

Prehľad 4. semifinále Žiaru a Žiliny

Skalde dúfa v ukočnenie série, no uvedomuje si, že to nebude len tak: "Sme spokojní s bodom zo Žiaru, s každým bodom v play-off musíme byť spokojní. Nezačali sme dobre, bolí sme vylúčení a dostali sme gól z ofsajdovej situácie, ale potom sme veľmi dobre odpovedali. Žiar hral veľmi dobre, nepozerajú na výsledok, hrajú tvrdo a očakávam, že v Žiline budú chcieť podať najlepší výkon," rozprával.

Mierne kritický bol obranca Novák: "Chcem to povedať s pokorou, ale myslím si, že s jedným bodom nemôžeme byť spokojní. Na tretí zápas sme nastúpili bez emócií. Nehrali sme agresívne. Asi sme si mysleli, že to pôjde samé. Potom sme to zbytočne doháňali. Keby sme nastúpili pripravení ako na štvrtý zápas, tak by sme to ukončili. Stretnutia nie sú o súperovi, ale o nás. Vždy je to o tom, ako k tomu pristúpime. Máme dobré mužstvo, ale niekedy mi chýba viac srdiečka," nechal sa počuť skúsený zadák.