Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pocity boli hrozné, hovorí Tatár o konci v Žiari. Potešila ho veľká podpora fanúšikov

Tatár netajil sklamanie zo svojho konca v Žiari nad Hronom.
Tatár netajil sklamanie zo svojho konca v Žiari nad Hronom.Mário Bóna
Útočník Jakub Tatár (28) bol členom hokejového Žiaru nad Hronom od roku 2019, keď nový klub vznikol. Prešiel si mnohými etapami. Zažil postup z 2. ligy do Tipos SHL, bol aj pri skvelom play-off počas sezóny 2022/23, keď indiáni otočili štvrťfinálovú sériu s Dubnicou z 0:3 na 4:3 a následne výrazne trápili Žilinu.

Pred niekoľkými dňami sa však nové vedenie rozhodlo, že s ním ukončí spoluprácu, čo sa stretlo s obrovskou nevôľou hlavne zo strany fanúšikov, pre ktorých bol jedným z najobľúbenejších hráčov. Žiarsky klub vo vyhlásení uviedol, že tento krok vyplynul z aktuálnej situácie - vysoký počet hokejistov v mužstve.

Tým pádom organizácia prekročila plánované výdavky na odmeny a celého nastaveného rozpočtu klubu. Samotný Jakub Tatár netajil obrovské sklamanie, keďže je veľkým srdciarom. Klubu pomáhal aj mimo ľadu. Viac povedal v rozhovore pre Flashscore Správy.

Tatár sa vyjadril o svojom konci v Žiari nad Hronom.
Tatár sa vyjadril o svojom konci v Žiari nad Hronom.Mário Bóna

Ako vám bolo oznámené, že klub s vami už nepočíta a aké boli dôvody?

"Prvý deň v mesiaci mi večer písal manažér, či sa môžeme stretnúť na ďalší deň ráno. Podľa bývalých spoluhráčov, ktorých klub prepustil, som vedel, že rovnaký postup použil aj pri nich. Tak sme si zavolali a dozvedel som sa to ešte v ten večer cez telefón. Dôvody boli ekonomické aj herné. Hráčov, konkrétne útočníkov, bolo zrejme nadbytok, takže niekto musel opustiť tím."

Aké ste mali pocity, keď ste sa to dozvedeli?

"Nebudem klamať, pocity boli hrozné. Určite je to jedno z najťažších období v mojom živote."

V Žiari nad Hronom ste boli prakticky od začiatku, keď klub v roku 2019 vznikol. Mrzí to o to viac?

"Samozrejme ma to viac mrzí, keďže som Žiarčan. V klube som ostal jediný od samého začiatku a robil som preň veľa vecí nielen ako hráč, ale aj mimo ľadu, o ktorých mnohí ľudia ani nevedia."

Tatár už neoblečie žiarsky dres.
Tatár už neoblečie žiarsky dres.Mário Bóna

Čo všetko ste si v Žiari zažili a na ktoré momenty najradšej budete spomínať?

"Rád budem spomínať na všetky víťazstvá, ktoré sme spoločne dosiahli, či už v prvej alebo predtým v druhej lige. Taktiež som spoznal veľa správnych ľudí, kamarátov, za čo som tiež veľmi rád."

Čo pre vás znamená podpora od fanklubu, ktorú vám vyjadril vo vyhlásení?

"Tá podpora ma veľmi potešila. Dostal som veľké množstvo podporných správ a to mi pomáhalo lepšie sa s tým všetkým vyrovnať. Vďaka tomu som si aj uvedomil, že som tam nejakú pozitívnu stopu zanechal."

V Žiari skončil aj Martin Šeliga a nastali ďalšie zmeny. Čo na to hovoríte?

"Šelo je výborný hráč a mrzelo ma, že aj s ním klub nepočíta. Bohužiaľ, my hráči sme len pešiakmi na hracej ploche a musíme rešpektovať rozhodnutia vedenia."

Akým smerom sa bude uberať vaša hokejová kariéra?

"Momentálne hokej hrať nechcem a pozerám sa iným smerom. Nie je ľahké skončiť zo dňa na deň, ale teraz to cítim takto. Ako sa ale hovorí, nikdy nehovor nikdy a možno sa niekedy v budúcnosti v hokejovom výstroji opäť objavím."