Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rimavská Sobota to konečne dokázala. Chceme sa zapísať na prvoligovú mapu, hovorí Slovák

Hráči HKM po víťazstve nad Detvou.
Hráči HKM po víťazstve nad Detvou.HKM Rimavská Sobota
Hokejisti HKM Rimavská Sobota patrili niekoľko rokov k stáliciam 2. ligy a pravidelne sa zúčastňovali záverečných bojov o postup do SHL. Po troch neúspešných finálových sériách (2011/12, 2018/19, 2021/22) tento rok prelomili prekliatie a po celkovom triumfe 3:1 nad Detvou okúsili eufóriu víťazstva. To, či si klub v budúcej sezóne zahrá vyššiu súťaž, však zatiaľ jasné nie je. Viac svetla do situácie vniesol v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy predseda klubu, tréner mládeže a kapitán Michal Slovák (35).

Čo podľa vás rozhodlo o pomerne rýchlom triumfe v sérii s Detvou?

"Na papieri to síce vyzerá hladko, ale v skutočnosti išlo o náročné duely. Podľa mňa rozhodol tímový výkon, naši rozdieloví hráči a myslím, že to hokejové umenie bolo na našej strane."

Konečne ste si splnili sen a po troch neúspešných pokusoch si vybojovali postup do Tipos SHL. Čo to pre vás osobne znamená?

"Po mnohých sezónach zodpovednej práce sa nám to konečne podarilo. Osobne som rád, že po toľkých rokoch sme historicky posunuli klub a naše mesto na vyšší level."

Môžeme povedať, že predchádzajúce sklamania mužstvo posilnili a v tejto sezóne sme videli úplne inak nastavenú Rimavskú Sobotu?

"Sklamania patria k športu. Dlhoročné jadro tímu chcelo dosiahnuť toto víťazstvo a teraz sa to podarilo. Nepovedal by som, že sme boli inak nastavení. Všetci hráči v tíme túžili hrať o titul. Zjednodušene povedané, túto sezónu do seba zapadlo všetko tak, ako malo."

Aké boli oslavy po zisku titulu?

"Každý jeden hráč si to vychutnával. Väčšina hráčov prišla do Rimavskej a oslavy boli do rána."

Fanúšikov v týchto dňoch zaujíma predovšetkým to, či bude klub schopný nastúpiť do SHL. Ako to momentálne vyzerá a čo všetko musíte v nasledujúcich dňoch riešiť?

"Klub má záujem hrať vo vyššej súťaži. V uplynulých dňoch sme mali spoločné rokovanie s pánom primátorom a vedením mesta, ktorí prejavili záujem a podporu klubu pre SHL. Veríme, že mestské zastupiteľstvo to potvrdí a Rimavská Sobota bude na prvoligovej hokejovej mape. Ďalej budeme hľadať podporu u našich partnerov. Momentálne pracujeme na potrebných marketingových podkladoch.

Slovák (vpravo) je dušou rimavskosobotského tímu.
Slovák (vpravo) je dušou rimavskosobotského tímu.Michal Slovák

Čo všetko obnáša postup do vyššej súťaže? 

"Je tam veľmi veľa práce. Určite budeme musieť doplniť realizačný tím a potrebné by bolo nové zloženie mužstva, nakoľko niektorí hráči nemôžu hrať vyššiu súťaž pre vyťaženosť v zamestnaní. Investovať by sme museli aj do šatní, ktoré by prešli rekonštrukciou."

Ako je na tom rimavskosobotský štadión? V roku 2019 ste inovovali osvetlenie, o rok neskôr sedačky, naposledy ste zakúpili novú rolbu. 

"Určite bude potrebná nejaká ďalšia investícia, to by sme sa mali dozvedieť v najbližších dňoch."

Vaši priaznivci s vami zažili krásne, ale aj smutné chvíle. Aj v tejto sezóne vás hnali vpred. Čo by ste im odkázali?

"Fanúšikovia a priaznivci boli fantastickí. Vrcholilo to v play-off zápasoch a o finále ani nehovorím. Chceme sa im poďakovať za fantastickú atmosféru, boli náš ďalší hráč a možno aj preto sme doma v riadnom hracom čase v lige neprehrali."

Ako sú na tom mládežnícke výbery klubu?

"Akurát je obdobie, keď budeme prihlasovať jednotlivé kategórie do súťaží. V ktorých kategóriách budeme pôsobiť, bude čoskoro známe. Máme veľa talentovaných malých hokejistov a veríme, že sa nám podarí vychovať ďalšieho Tamášiho."

Myslíte si, že titul v 2. lige namotivuje mladých chlapcov a záujem o hokej v meste porastie? Rimavská Sobota by sa totiž už teraz dala označiť za hokejové mesto, hoci v minulosti v nej hral prím predovšetkým futbal.

"Všetci pevne veríme, že úspech A-tímu priláka ďalšie detičky na hokej a základňa sa nám rozšíri. Posledné roky Rimavská Sobota žije hokejom. Spojili sme ľudí v meste a vytvorili neskutočnú atmosféru. Klub a ľudia v Rimavskej Sobote a na Gemeri si zaslúžia SHL."

Čo je vašou prioritou do najbližších týždňov?

"Uzavrieť predošlú sezónu a zároveň pracovať na tej novej. Roboty je až-až."