Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

TOP 10 najlepších hráčov, ktorí prišli do Tipos SHL

Valent sa stal novým brankárom ambicióznej Žiliny.
Valent sa stal novým brankárom ambicióznej Žiliny.Vlci Žilina
Druhá najvyššia slovenská hokejová súťaž Tipos SHL rok čo rok zvyšuje svoju úroveň, o čom jasne svedčia aj známe mená, ktoré do nej prúdia. Flashscore Správy vybrali desať najznámejších nových hráčov v tejto lige.

Marek Hovorka

Účastník ZOH 2018 a držiteľ striebra z MS 2012 v minulej sezóne vyhral s Košicami slovenský titul, ktorý pridal k tomu poľskému. Nesmierne skúsený 38-ročný center prichádza do Dubnice a stáva sa z neho jedna z najväčších hviezd Tipos SHL. Hovorka si ju počas štrnástich zápasov vyskúšal vo farbách Žiliny už pred rokom. V kariérnom súhrne má zapísané aj zaujímavé destinácie ako Sparta Praha, Chomutov, Vítkovice, Pardubice, Kladno alebo Vladivostok v KHL.

Radoslav Tybor

Na papieri vyzerá ofenzíva Dubnice výborne, nakoľko do nej pribudol ďalší skúsený útočník Tybor. Ten bol v predošlom ročníku tiež členom Košíc, a tak sa mohol tešiť z prvého titulu v kariére. Pevné miesto v zostave ale nemal, aj preto nazbieral len pätnásť bodov. Najlepšie roky kariéry prežil v dvoch českých kluboch, boli nimi Pardubice a Vítkovice. V sezóne 2014/15 sa stal najproduktívnejším legionárom u našich západných susedov. Odchovanec Dukly Trenčín si raz zahral na svetovom šampionáte.

Juraj Bezúch

Bývalý hráč Slovana, Košíc, Banskej Bystrice či Trenčína v minulom ročníku nazbieral iba 12 bodov v celkovo 44 stretnutiach za Michalovce a Nové Zámky. Prvýkrát v kariére sa vydáva do nižšej súťaže, v ktorej má patriť medzi hviezdy žilinskej ofenzívy. Na papieri majú "vlci" znova najlepší tím, ale musia to konečne potvrdiť na ľade.

Bezúch je novou posilou žilinskej ofenzívy.
Bezúch je novou posilou žilinskej ofenzívy.Vlci Žilina

Peter Ordzovenský

Nováčik z Rimavskej Soboty vystužil zadné rady známym a skúseným menom. Ordzovenský odohral v extralige posledných 12 sezón. S Nitrou vyhral titul, pôsobil tiež v Nových Zámkoch a materskej Spišskej Novej Vsi. Celkovo si medzi slovenskou elitou okdrútil aj s play-off 625 stretnutí. Teraz je najstarším členom svojho tímu a iba jedným zo štyroch tridsiatnikov.

Martin Belluš

Minulý ročník začínal v Trenčíne, následne sa presunul do "béčka" Pardubíc a sezónu dohral za materskú Spišskú Novú Ves. Tej pomohol k historickému postupu do semifinále extraligy. Majster Slovenska s Banskou Bystricou a Slovanom zakaždým prinášal do mužstiev hlavne tvrdú fyzickú hru, ale rovnako tak vie prispieť gólmi či asistenciami. Uvidíme, do akej miery to bývalý člen Detvy, Piešťan, Košíc či majster Kazachstanu s Pavlodarom potvrdí v Tipos SHL, ktorú naposledy hral ešte v sezóne 2012/13 za Spišiakov. Teraz si so Žilinou nič iné ako postup nepripúšťa.

Aleksanders Jerofejevs

Nesmierne skúsený lotyšský obranca je na slovenských klziskách známym hráčom. Hrával za Poprad, ale hlavne bol súčasťou Slovana Bratislava, ktorý v sezóne 2011/12 získal titul. Jerofejevs má bohaté skúsenosti z KHL, fínskej Liigy, zámorskej USHL či českej extraligy. Svoju krajinu reprezentoval na siedmich majstrovstvách sveta. Prešov angažovaním tohto beka získal obrovské skúsenosti a líderstvo.

Michal Valent

Ostrieľaný brankár prišiel do Žiliny ako jasná jednotka, ale to bolo v momente, keď ešte nikto nevedel, že sa naskytne možnosť podpísať aj Košarišťana. Samotný Valent prichádza do Tipos SHL prvý raz v kariére. Jej väčšiu časť strávil v extralige, v ktorej vyhral titul s Nitrou. Následne bol jednotkou Trenčína a Liptovského Mikuláša. Odchovanec Martina sa tešil na derby stretnutia, no tento klub zmizol z mapy druhej najvyššej súťaže. Bude zaujímavé sledovať, ako sa rozloží hrací čas medzi dvoch kvalitných gólmanov.

Andrej Košarišťan

Bol členom majstrovského tímu Banskej Bystrice, vďaka skvelým výkonom v Nových Zámkoch sa dostal aj do reprezentácie. Neskôr sa stal jednotkou Košíc a vyskúšal si napríklad pôsobenie v Kladne, lenže počas predošlého ročníka odchytal za "oceliarov" a Michalovce len osem stretnutí. Cez leto bol dlhšie bez klubu, nakoniec sa dohodol so Žilinou. Takéto kvalitné brankárske duo v Tipos SHL už veľmi dlho nebolo.

Juraj Jurík

Osvedčený útočník začal v Skalici aj minulú sezónu, a to dokonca ako kapitán, ale po 14 zápasoch a 16 bodoch odišiel do Trenčína, kde dohral ročník. Teraz je späť. Spoločne s Obdržálekom, Hujsom či Pšurným má byť skúseným lídrom tímu. Rodák zo Skalice počas kariéry hrával s týmto tímom aj extraligu, a to na začiatku kariéry, neskôr bol súčasťou Zvolena, Žiliny, Nových Zámkov a Liptovského Mikuláša.

Petr Obdržálek

Skúsený český forvard má podobný príbeh ako Jurík, pretože často boli spoluhráčmi. Spoločne hrali v sezóne 2020/21 za Nové Zámky, následne aj v Liptovskom Mikuláši, odkiaľ naraz odišli do Skalice, aby predošlý ročník dohrali za Trenčín a teraz sa vrátili na Záhorie. Tridsaťšesťročný hokejista si za Skalicu zahral aj v extralige, v ktorej bol päť rokov aj súčasťou Zvolena. Počas ročníka 2013/14 strelil medzi slovenskou elitou až 16 presilovkových gólov, celkovo ich bolo 27. To bola jeho druhá najlepšia sezóna. Obe dve ale zažil v HK 36. Mal 50 a 46 bodov.