Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zápas plný napätia. Skalica zdolala Trebišov a útočí na čelo tabuľky SHL

Fanúšikovia Skalice mali po zápase dôvod na radosť.
Fanúšikovia Skalice mali po zápase dôvod na radosť.Profimedia
7. kolo druhej najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku ponúklo napínavý súboj medzi Trebišovom a Skalicou, v ktorom videli diváci osem gólov. Domáci sa po prehre nachádzajú na 12. mieste tabuľky, Skalica je druhá, hoci tretí Prešov má dva zápasy k dobru.

Trebišov - Skalica 3:5

Hostia položili základy víťazstva v prvej tretine, ktorú ovládli v pomere 2:0. Prvý zásah prišiel v 10. minúte. Na Gajana smerovali strely, puk nedokázal podržať a odrazil sa na pravý kruh ku Maximovi Sakmárovi, ktorý vystrelil a rozvlnil sieť. Následne rozhodla využitá presilová hra. Petr Obdržálek dostal krížnu prihrávku na ľavý kruh, kde mal príliš veľa času na miešanie s pukom, našiel otvorený priestor v bráne a nasmeroval tam puk.

V 26. minúte viedla Skalica rozdielom triedy, keď vyhrala vhadzovanie, nasledovala strela od modrej, ktorú pred svätyňou tečoval Lukáš Kuba tak, že hrací predmet preskočil brankára. O pár sekúnd neskôr sa Trebišov prebral a znížil po góle Mateja Krauta. Na začiatku tretej tretiny skórovali aj Ivan Novák a Sebastian Jasečko. Napínavý duel sa tak hral "od začiatku".

Postavenie oboch tímov v tabuľke
Postavenie oboch tímov v tabuľkeFlashscore

Skalica však nedopustila ešte väčšiu drámu a 5 minút pred koncom zápasu sa opäť ujala vedenia. V stopercentnej šanci zlyhal Vybíral, keď netrafil prázdnu bránu a nastrelil len žrď. Puk sa tak odrazil k Lukášovi Kubovi, ktorý si pripísal druhý gól v stretnutí. V závere pečatil konečné skóre Roman Pšurný

Hlasy po zápase /SHL/:

Dušan Kobeľa, hlavný tréner HK STEEL TEAM Trebišov: "Znova sme sa dlho rozbiehali. Vyzeralo to tak, že dlhú cestu máme za sebou my, nie hostia. Nakoniec sme sa do toho dostali. Dokázali sme vyrovnať, škoda, že sme potom dvakrát nešťastne inkasovali. Boli to také nešťastné góly, oba po odrazoch puku. Aj taký je hokej."

Michal Ružička, hlavný tréner HK ESMERO Skalica: "Po dlhej ceste som nabádal hráčov, aby sme zachytili úvod. To sa nám aj podarilo, keď sme viedli 3:0. Potom sme si to ale skomplikovali oslabením. Domáci sa dostali do hry a vyrovnali na 3:3. Som rád, že to chlapcov nezlomilo, stále sme si išli za svojím a potom nám to padlo. Som veľmi rád za tieto tri body."