Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Andrusiak, Acolatse či Cotton. Ktorí hráči by mohli prekonať rekordy Tipos Extraligy?

Acolatse začal sezónu veľmi dobre.
Acolatse začal sezónu veľmi dobre.TASR - Ján Krošlák
Nová sezóna Tipos Extraligy sa naplno rozbehla a postupne sa začína ukazovať, ako by mohla z dlhodobého hľadiska vyzerať. Flashscore Správy sa pozreli na hokejistov, ktorí by mohli atakovať rekordy tejto základnej časti tejto súťaže.

Momentálne je najproduktívnejším hráčom Zack Andrusiak, ktorý počas ôsmich duelov získal trinásť bodov. Reálne sa dá hovoriť o tom, že by mohol ako ôsmy legionár prekonať 60-bodovú métu a teoreticky sa ako druhý pokúsiť o hranicu 70, cez ktorú sa zo zahraničných hráčov dostal iba Éric Faille (72) a to v sezóne 2018/19.

Keďže Andrusiak už teraz strelil deväť gólov, reálne znie fakt, že by sa mohol stať legionárom s najvyšším počtom presných zásahov v jednej sezóne. V edícii 2022/23 sa o 34 gólov postaral Max Gerlach vtedy hrajúci za Prešov. Na druhej priečke je Roman Iljin (33). Na 30 sa dostali ešte Coffman (31), Klhůfek (31), Dmowski (30) a Jackson (30).

Ak by to Kanaďan dokázal, tak by prekonal aj rekord Spišskej Novej Vsi v najvyššej súťaži. Najlepším strelcom v jednom ročníku je stále Vladimír Svitek (29) zo sezóny 1996/97. Bodový rekord zas drží Olivier Archambault (59). Zámorský forvard aktuálne disponuje priemerom 1,63 bodu na zápas.

Útočník Gordie Green sa nenápadne vyšvihol na druhé miesto aktuálnej tabuľky produktivity, na konto si pripísal dvanásť bodov (5+7). Spomedzi legionárov v Trenčíne sa nad hranicu 50 bodov dostali iba Josef Mikyska (14+41) a Carl Ackered (17+35). Američan v minulej sezóne disponoval v IceHL priemerom priemerom 0,96 bodu na zápas.

Sena Acolatse (3+9) a Alex Cotton (2+10) disponujú rovnako dvanástimi bodmi, takže sú na rovnakej úrovni a zdá sa, že by sa mohli pokúsiť atakovať rekordy medzi obrancami. Bodové maximum vytvoril Mathew Maione počas ročníka 2016/17, keď sa dostal až na hranicu 55 bodov, navyše najviac je aj jeho 47 asistencií.

Na druhom mieste sa nachádza Carl Ackered (17+35), tretí je Jordon Southorn (13+38) a na 50 bodov sa dostal ešte Róbert Pukalovič (15+35). Ako Acolatse, tak aj Cotton majú na tieto čísla namierené, no musia si udržať svoju stabilnú výkonnosť počas celého priebehu ročníka 2024/25, čo nebude jednoduché.

Miller mal v minulej sezóny vykročené k rekordu.
Miller mal v minulej sezóny vykročené k rekordu.HK 32 Liptovský Mikuláš

Každopádne, ani jeden z historicky najlepšieho tria Maione, Ackered a Southorn nemal lepší štart do sezóny ako táto dvojica. Iba Maione sa po ôsmich stretnutiach dostal na dvanásť bodov. Dokonca Mitch Miller v minulom ročníku zaknihoval v úvodných ôsmich dueloch desať bodov.

Američan však do KHL odchádzal z Liptovského Mikuláša po 19 odohraných dueloch a 29 nazbieraných bodoch. Rozbehol sa neskôr a mieril k prekonaniu rekordu Maioneho. Cotton sa ako prvý hráč tejto sezóny Tipos Extraligy dostal v štatistike gólov alebo asistencií na dvojciferné číslo.

Fínsky útočník Joona Jääskeläinen má vrátane play-off na konte 197 bodov. Ako trinásty legionár mieri na métu 200 bodov, pričom potrebuje ešte 33 bodov, aby vyrovnal zápis Judda Blackwatera spomedzi zahraničných hráčov mimo Čechov. Bývalá opora Nitry ich nazbieral 230. Vrátane tejto sezóny ma to obaja mali alebo majú päť edícií.