Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Banská Bystrica boduje jednoduchou hrou. Máme na čom stavať, hovorí Boucher

Banská Bystrica zatiaľ zažíva dobrý úvod sezóny.
Banská Bystrica zatiaľ zažíva dobrý úvod sezóny.HC MONACObet Banská Bystrica/Dominika Körtvélyesiová
Hokejisti Banskej Bystrice v 5. kole Tipos Extraligy bodovali naplno prvýkrát v sezóne už aj na domácom ľade. Po výhre v Michalovciach za tri body (5:2) dokázali zdolať na svojom ľade Nové Zámky ešte vyšším rozdielom 6:2.

Banská Bystrica - Nové Zámky 6:2

Môže za to zlepšený výkon v druhej tretine nedeľňajšieho duelu, v ktorom otočili stav z 0:1 na 4:1 a hoci ešte súper z juhozápadu Slovenska znížil, tak vedenie si barani v tretej tretine nedali vziať a skóre navýšili.

"Snažili sme sa nič nepodceniť a od začiatku ísť do všetkého naplno. Aj keď sme dostali prvý gól, tak sme sa nezľakli, ďalej sme hrali a napokon sme dali v druhej tretine góly. Cez prvú prestávku sme si povedali pár taktických vecí. Snažili sme sa hrať aktívne, dobre napádať súpera, vyhrávať súboje a všetko posielať na bránku. To nám vyšlo a preto sme vyhrali," objasňoval dôvody víťazstva banskobystrický útočník Ján Petriska.

Ten sa ocitol v prvej formácii na krídle a zaznamenal tri kanadské body za gól a dve asistencie. Nad týmto zápisom tak netajil spokojnosť.

"Som rád za tri body do kanadského bodovania, ale dôležité je víťazstvo za tri body na domácom ľade. Musíme zostať aj po tejto vysokej výhre nohami na zemi a pokračovať v tvrdej práci. Čo sa týka formácie, v ktorej som nastúpil, tak súhra už bola lepšia, hrali sme tretí zápas takto spolu, takže som rád, že nám to tam konečne padlo," tešil sa.

V prvej banskobystrickej formácii sa darilo aj Matthewovi Boucherovi, synovi slávneho otca a niekdajšieho víťaza Stanleyho pohára Philippa Bouchera, ktorý má na konte vyše 800 zápasov v NHL. Rodák z Kalifornie strelil Novým Zámkom dva góly.

"Myslím si, že prvá tretina nebola zlá. Dokázali sme sa po nej veľmi dobre vrátiť do zápasu, od čoho sme sa odrazili a môžeme byť na seba hrdí. Ako útok sme dnes chceli vyprodukovať trochu viac v hre päť na päť, vcelku dobre sme napádali obranu súpera, čím sme si vytvárali čisté príležitosti a verím, že máme na čom stavať. Prišiel som sem trochu neskôr, no zatiaľ zúročujeme tvrdú drinu a veľmi dobrú prácu odvádza aj realizačný tím," nechal sa počuť.

Novozámčania netajili po prehre v Banskej Bystrici sklamanie. Mrzela ich hlavne druhá tretina a taktiež tretia, v ktorej odišli najmä po mentálnej stránke.

"Povedali sme si pred zápasom, že hlavne musíme v Bystrici dobre začať zápas, lebo ak nezačneme dobre, tak to bude ťažké doháňať. Odštartovali sme fajn, dokonca sme aj viedli a celkovo prvá tretina bola z našej strany dobrá. Potom sme však čím ďalej tým viac poľavovali, púšťali súpera do šancí a robili individuálne chyby v obrannom pásme," hovoril útočník Adam Lapšanský.

Súper to hneď trestal. Neviem, či sme tam v druhej tretine zaspali. Padol jeden, druhý, tretí i štvrtý gól, no ešte sme sa našim druhým presným zásahom dostali do zápasu, dalo sa s tým niečo robiť. Škoda rýchleho gólu do našej bránky na začiatku tretej tretiny. Už to potom nejako nešlo, neodrážalo sa to k nám a Bystrica bola na koni," neskrýval príčiny prehry.

Lapšanský v presilovke otvoril skóre duelu, ale napokon sa nemohol tešiť čo i len zo zisku bodu: "My si musíme zobrať niečo dobré z tej prvej tretiny. Dali sa brať nejaké body, ak by sme nepoľavili. Chyby v obrannom pásme nás stáli lepší výsledok," dodal.