Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Banskú Bystricu opúšťa legenda a kapitán. Ďatelinka v klube končí po deviatich rokoch

Ďatelinka opúšťa Banskú Bystricu.
Ďatelinka opúšťa Banskú Bystricu.TASR
Skúsený hokejový obranca Ivan Ďatelinka (41) nebude pokračovať v Banskej Bystrici, kde pôsobil deväť rokov. Počas posledných piatich ročníkov bol kapitánom tímu.

Banskobystrické farby hájil v 526 zápasoch, je rekordérom v počte zápasov v drese s baranom na hrudi. Pripísal si 141 kanadských bodov za 53 gólov a 88 asistencií. V sezóne 23/24 dosiahol métu 1 000 zápasov v slovenskej extralige, celkovo doteraz odohral 1 007 zápasov. Môže sa pochváliť ziskom celkovo štyroch slovenských titulov.

"Chcem všetkým poďakovať, rodine, klubu, trénerom aj spoluhráčom, za viac ako polovicu kariéry, ktorú som strávil v Banskej Bystrici. V neposlednom rade ďakujem fanúšikom za úžasnú podporu počas tých dlhých rokov. Zažili sme spolu pekné aj ťažké chvíle, a samozrejme, všetci budeme spomínať najmä na tri majstrovské tituly. Som hrdý, že som mohol byť toho súčasťou," povedal Ďatelinka.

Dôvody mimoriadne náročného rozhodnutia vysvetlil generálny manažér športovej časti Ľuboš Pisár. "Pozreli sme sa kriticky na náš line-up a uvedomili sme si, že budeme musieť urobiť ťažké rozhodnutia. Museli sme si priznať, v čom nás top tímy v našej lige prevyšovali, a pokúsiť sa k nim postupne priblížiť," nechal sa počuť.

"Čas sa nedá zastaviť pre nikoho, a to platí aj v Ivanovom prípade. Od prvého dňa môjho pôsobenia v organizácii a po mojom prvom kontakte s Ivanom mi bolo jasné, že on je zosobnením toho, o čom bola táto organizácia, keď vyhrávala tituly. Je príkladom lojálnosti, stability, líderstva a profesionality. Chcel by som osobne a aj profesionálne poďakovať Ivanovi Ďatelinkovi za jeho oddanosť, nasadenie, líderstvo a vôľu vyhrávať. Prajem jemu aj jeho rodine všetko dobré a šťastné rozhodnutia, akokoľvek sa Ivan rozhodne. Verím, že ho v budúcnosti znovu uvidíme ako člena nášho tímu v novej pozícii," vyjadril sa Pisár.