Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bartovič bol spokojný, Jones si hetrik veľmi cení. Viem, čo tu znamená Slovan, teší sa

Žilina si zgustla na Slovane.
Žilina si zgustla na Slovane.TASR - Daniel Stehlík
Žilina je po návrate do najvyššej súťaže príjemným osviežením. Vyhrala tri zápasy a potrápila aj majstrovskú Nitru či Spišskú Novú Ves. V tabuľke patrí vlkom ôsme miesto, pričom v nedeľu si zgustli na bratislavskom Slovane.

Napriek tomu, že trénerovi Milanovi Bartovičovi chýbalo niekoľko skúsených hráčov ako Belluš, Miller či Košarišťan, tak tím spod Dubňa pred návštevou kola 3 351 divákov doslova dominoval. Počas prvej tretiny strelil až štyri góly, následne výsledok kontroloval. LaCouveé síce prišiel o čisté konto, ale domáci mohli byť spokojní.

Žilina - Slovan 6:1

"Rozhodla prvá tretina. Využili sme hneď prvú presilovku, vzápätí druhú a to nás povzbudilo. Upozorňovali sme v prvej prestávke chalanov, že Slovan má kvalitný tím a určite nie je koniec. Dobré bolo, že sme premenili aj presilovku 5 na 3," hodnotil tréner Bartovič.

"Potom sme začali vymýšľať, takže sme hráčom museli prízvukovať, že nesmú poľaviť. Výborný výkon Connora v bránke, veľká pochvala pre celý tím," doplnil lodivod Žiliny. Spoľahnúť sa zatiaľ môže aj na letné posily. Proti belasým sa hetrikom blysol kanadský útočník Nick Jones.

"Nie som na Slovensku dlho, ale viem, čo znamená Slovan v slovenskom hokeji. Hetrik chutí vždy dobre, pre mňa tiež. Naposledy som ho strelil asi pred desiatimi rokmi. Podstatné ale je, že sme strelili prvý raz v sezóne šesť gólov a navyše tímu, ako je Slovan," spokojne konštatoval po stretnutí.

Dlhoročný hráč klubov NHL má na konte už päť presných zásahov. "Je to výborné pre celý náš klub a som rád aj kvôli fanúšikom. Každý z gólov bol iný. Pri prvom mi pekne nahral Kolenič, druhý padol po teči Tourignyho výbornej strely a pri treťom sme využili presilovku o dvoch hráčov," dodal Jones.