Brankárske rošády v Tipos Extralige. Skúsenosti pre Trenčín, novici na Spiši

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brankárske rošády v Tipos Extralige. Skúsenosti pre Trenčín, novici na Spiši

LaCouvee vymenil Trenčín za nováčika zo Žiliny.
LaCouvee vymenil Trenčín za nováčika zo Žiliny.TASR
Prestupové obdobie v Tipos Extralige je tentoraz pestré aj z dôvodu viacerých zaujímavých zmien dresov brankárov, preto sme sa ich rozhodli zmapovať.

Zvolen lovil v Nových Zámkoch

Prestupovú sezónu v najvyššej hokejovej súťaži v podstate otvoril tento nečakaný a málo vídaný ťah Zvolena. Nie je tajomstvom, že tím zo stredného Slovenska v posledných ročníkoch stroskotal v play-off hlavne pre slabšie výkony gólmanov, a tak sa rozhodol všetko vsadiť na jednu kartu.

Do Nových Zámkov poslal finančnú ponuku za Pavla Kantora, ktorý mal ešte rok platný kontrakt. O celom priebehu tejto transakcie hovoril jeden z najlepších brankárov posledných rokov v Tipos Extralige v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy. Opäť sa očakáva, že odchytá drvivú porciu minút. Dvojkou mu bude mladý Boľo.

Nové Zámky tak museli reagovať a získali ďalšieho zahraničného gólmana. Zo zámoria prišiel Jason Grande, od ktorého si na juhu krajiny veľa sľubujú. Zatiaľ má za sebou len univerzitnú kariéru, ale počas nej predvádzal veľmi dobré výkony a držal si štandardne zaujímavé štatistiky.

Premena na Spiši

Napriek postupu do finále a najlepšiemu umiestneniu v histórii klubu sa v tíme Spišskej Novej Vsi pre rôzne dôvody rozlúčili s dvojicou Marcel Melicherčík - Filip Surák. Zdá sa, že rysy pôjdu aspoň mierne v krokoch Nových Zámkov a primárne stavia na jedného brankára, ktorým bude Lotyš Mareks Mitens.

Ten však minimálne zo štatistického pohľadu nemá za sebou ideálne výkony. V minulom ročníku odchytal 11 stretnutí za Kladno, ktoré však bolo na konci ligového pelotónu. V predošlých dvoch rokoch pritom absolvoval len 12 duelov, keďže počas sezóny 2022/23 nastúpil len raz v AHL. Dvojku mu bude robiť Štefan Vallúš.

Trenčín stavil na skúsenosti, vyťažila z toho Žilina

Trenčín bude mať prvýkrát od ročníka 2019/20 čisto slovenské bránkovisko, navyše s jedným spoločným menovateľom, pretože sa vracia Michal Valent, ktorý v minulej sezóne pomohol Žiline postúpiť do najvyššej súťaže. Doplnil ho Marcel Melicherčík, doterajšia jednotka Spišskej Novej Vsi.

Pod hradom Matúša Čáka to vyzerá na veľkú kvalitu a nič na tom nemení ani fakt, že táto dvojica maskovaných mužov má 37, resp. 38 rokov. Navyše ich dopĺňa mladý Dávid Borák, ktorý by mohol byť akousi poistkou. Asi aj preto sa porúčal kanadský brankár Connor LaCouvee.

Ten je už hráčom nováčika zo Žiliny, kde paradoxne nahradil práve Valenta. Rodák z Qualicum Beach sa stal jedným z mála brankárskych legionárov, ktorí sú súčasťou tretieho slovenského klubu. Pod Dubňom od neho očakávajú kvalitné výkony a veria, že s ním môžu zabojovať aj o play-off, nielen o udržanie.