Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čederle sa po zranení s návratom neponáhľa, padol však predbežný termín

Čederle sa zranil v treťom kole a bude chýbať ešte niekoľko týždňov.
Čederle sa zranil v treťom kole a bude chýbať ešte niekoľko týždňov.TASR - František Iván
Útočník Sebastián Čederle (24) mal skvelý vstup do novej sezóny, ale už v treťom stretnutí na ľade Popradu sa zranil a fanúšikovia Nitry o neho mali veľké obavy. Zlomené zápästie neveští nič dobré.

V rozhovore pre klubový web však šikovný hokejista vniesol do situácie dávku optizmu, aj keď stále nevie, kedy sa vráti späť. "Hneď ako som spadol na ľad, pozrel som sa na ruku, ktorá bola veľmi zle ohnutá. Vedel som, že je zle, nepochyboval som o zlomenine," hovorí Čederle.

"Pán doktor sa mi to snažil ešte napraviť, veľmi opatrne mi dali dole celý výstroj. Hneď som išiel do nemocnice, kde mi ruku zröntgenovali. Dali mi ju do dlahy, ale prakticky okamžite bolo zrejmé, že potrebujem operáciu. Tú som absolvoval o dva dni v Nitre," opísal ďalšie hodiny po zranení.

Momentálne na ľade už nejaký čas nebol. V prvom kole proti Dukle Trenčín zažiaril tromi bodmi, tie pri jeho mene svietia naďalej a minimálne niekoľko týždňov sa to ešte nezmení.

"Mám teraz špeciálnu dlahu, ktorá sa tiahne od zápästia až po rameno. O nejakých desať dní ma čaká dôležitý kontrolný rötngen. Tam sa uvidí, či je všetko v poriadku a či sa to zrastá podľa predstáv. Mám tiež naplánované jedno stretnutie s lekárom. Povie mi viac o celom priebehu liečby. Viem, že mi tam dali aj nejaké kovové skrutky," vysvetlil.

Pod Zoborom sa ale údajne pohrávajú s myšlienkou, že by sa mohol vrátiť po prvej reprezentačnej prestávke, ktorá sa začína na úvod novembra.

"Nechcem v rehabilitácii nič podceniť a ani dopredu hovoriť či to stihnem či nie. Aj po tej kontrole budem mať nejakú dlahu. Osobne si myslím a budem rád, keď sa vrátim po pauze. Predtým by to bolo skôr prekvapujúce," dodal Čederle.