Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalší Ritchie so skúsenosťami z NHL na Slovensku. Brat opory Nitry bude hrať za Nové Zámky

Flashscore
Ritchie mieri na Slovensko, ale bude protihráčom svojho brata.
Ritchie mieri na Slovensko, ale bude protihráčom svojho brata.Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Do Nových Zámkov prichádza skúsený kanadský útočník Nick Ritchie (28), ktorý je mladším bratom Bretta Ritchieho (31) hrajúceho za Nitru.

Nick Ritchie má rovnako ako jeho súrodenec bohaté skúsenosti z NHL. Posila Nových Zámkov bola v roku 2014 draftovaná Anaheimom už v prvom kole z celkového desiateho miesta. Neskôr rodák z Orangeville hrával aj za Boston, Toronto, Arizonu a Calgary. Celkovo v profilige absolvoval 481 zápasov (84+102) v základnej časti.

Ďalších 38 duelov (6+3) pridal v play-off, čo sú ešte vyššie čísla ako má jeho brat Nick. Ten v súčte základnej časti a play-off odohral v najprestížnejšej súťaži 401 zápasov. Strelil v nich 52 gólov, ku ktorým pridal 35 asistencií. Nick poslednú sezónu odohral za fínsky Kärpät a nemecký Iserlohn.

"Rodák z Ontaria je známy predovšetkým svojou fyzickou hrou, ktorá je platná nielen okolo mantinelov, ale aj v predbránkovom priestore," píšu Novozámčania.

Veľmi zaujímavo znie aj fakt, že práve Nick a Brett sa stali pred uzávierkou prestupov NHL v sezóne 2022/23 prvou bratskou dvojicou, ktorá bola zainteresovaná v jednej výmene. Nick Ritchie vtedy spoločne s obrancom Troyom Stecherom putoval z Arizony do Calgary za Bretta Ritchieho a Connora Mackeyho.

"Tieto informácie dostali k nim ešte skôr, takže sa obaja smiali, keď som im volal," povedal vtedy generálny manažér Flames Brad Treliving. GM Arizony Bill Armstrong mal pre oboch jednoduchú radu, ktorá im uľahčila sťahovanie. "Lacné bývanie. Môžu si vymeniť domy a autá, nemusia nič riešiť a vybavovať," usmieval sa.

Obaja sa v Tipos Extralige proti sebe postavia už 3. novembra, kedy je naplánovaný zápas na nitrianskom ľade.

Nitra - Nové Zámky (3. november, 17:00)