Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšie víťazstvá Nitry aj Popradu, Slovan podľahol Dukle, Zvolen prehral v Zámkoch

Spišská Nová Ves doma zdolala Trenčín.
Spišská Nová Ves doma zdolala Trenčín.TASR - Ján Krošlák
Hokejisti Spišskej Novej Vsi vyhrali v nedeľnom zápase 2. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy proti Trenčínu. Zvolen prehral aj druhý raz, tentoraz podľahol Novým Zámkom. Slovan Bratislava na domácom ľade nestačil na Michalovce. Stopercentnými tímami ostávajú šesťbodoví Poprad a Nitra.

Nové Zámky - Zvolen 3:2

Kanadský obranca Robertson dostal Zvolen do vedenia, na to domáci odpovedali dvomi gólmi v podaní Ondrušeka a Komulsa. Sedemnásťročný Alex Mišiak vyrovnával, pričom sa presadil v tejto sezóne už druhý raz. O víťazstve Nových Zámkov rozhodol v presilovej hre Nicolas Guay. Býci získali prvé body v sezóne, zatiaľ čo rytieri na ne čakajú. Zaujímavé stretnutie zažil hosťujúci brankár Kantor, nakoľko v lete vymenil Zámky práve za Zvolen.

Spišská Nová Ves - Trenčín 4:1

Trenčín chcel odčiniť vysokú domácu prehru proti Nitre. Začal dobre, keď ho do vedenia dostal Josling, ale potom strieľala do čierneho iba Spišská Nová Ves. Druhým gólom v druhom ligovom stretnutí vyrovnával Andrusiak, po ňom sa premiérovými zásahmi prezentovali MacKinnon, Chlán a Hannoun. Rysy majú po dvoch kolách na konte štyri body, Dukla nezískala ani jeden.

Banská Bystrica - Košice 4:3 sn

Hokejisti Banskej Bystrice zaknihovali druhú výhru v sezóne za dva body. Košice prehrali po prvý raz, no druhýkrát bodovali. Dvoma gólmi sa blysol Šimon Petráš. Košice mali výborný vstup do zápasu. Skóre otvorili po tridsiatich sekundách, keď sa presadil voľný Petráš po tečovanej strele.

Oceliari boli aktívnejším tímom v prvej tretine, ale druhý gól pridali až v druhom dejstve po brejku v oslabení, keď Lamperovu strelu Hrachovina vyrazil, no na dorážke uspel Krivošík. Domáci hrali v druhej tretine až tri presilovky v rade, ale vyťažili z nich len jeden gól, na 1:2 znížil Faith z medzikružia do odkrytej bránky.

Hostia potom po ubránení sa v oslabení znovu udreli a druhý svoj gól v zápase pridal v 34. minúte z trmy – vrmy pred bránkou Šimon Petráš.

V tretej tretine Košičania nevyužili tri presilovky v rade a pykali za to. Kontaktný gól na 2:3 dal z ojedinelého tlaku v útočnej tretine presnou strelou Adams a v závere na 3:3 vyrovnal v presilovke o dvoch hráčov z dorážky Wedman. V predĺžení hostia nevyužili presilovku a tak sa rozhodlo v samostatných nájazdoch, v ktorých sa presadil iba domáci Bíreš.

Liptovský Mikuláš - Poprad 2:4

Po úvodnom súťažnom víkende majú hráči Popradu na konte plný počet šiestich bodov. Liptáci si nenapravili chuť po piatkovej prehre v Žiline 2:3 a sú bez bodu. Na víťazstve kamzíkov sa hetrikom podieľal kanadský útočník Adam Cracknell.

Nitra - Žilina 2:0

Obhajcovia majstrovského titulu zdolali nováčika súťaže tím Vlci Žilina 2:0. Kapitán corgoňov Branislav Mezei sa stal vo veku 43 rokov, 11 mesiacov a 2 dni najstarším obrancom, ktorý skóroval v najvyššej slovenskej súťaži. Ešte pred úvodným buly prebehlo pred vypredanými tribúnami symbolické vyvesenie vlajky, ktorá bude pod strechou štadióna pripomínať druhý titul v histórii klubu.

Prvá tretina sa niesla vo vysokom tempe, no s výraznou nepresnosťou na hokejkách. Aktívnejší boli domáci, ktorí prestrieľali súpera v pomere 15:5. V prostrednej časti sa početnosť streľby obrátila, ale strelecky sa presadili Nitrania zásluhou kapitána Mezeia, ktorého presný zásah bol v konečnom zúčtovaní víťazný.

Vlci v treťom dejstve hrýzli, skúsili aj hru bez brankára, ale na body nedosiahli. Gólovú poistku pridal po exhibičnom vyšachovaní do prázdnej bránky Sahir Gill.

Slovan Bratislava - Michalovce 3:4

Domáci si v úvode zahrali dve presilovky, druhú skrátenú, no nevyužili ich. Diváci na gól čakali až do 25. minúty, no potom sa s nimi roztrhlo vrece a v priebehu deviatich minút ich padlo až päť. 

Ako prví udreli hostia, ktorí sa po zásahoch Meliška a Rönniho v priebehu 26 sekúnd dostali do trháku. Vzápätí však znížil po peknej kombinácii Egle a po ňom takmer vyrovnal Pecararo. Michalovčanom vrátil dvojgólové vedenie v 32. minúte z dorážky Solenský, ale opäť prišiel kontaktný zásah domácich.

Dudáš si našiel odrazený puk po strele Acolatseho a dostal ho do siete. Tréneri hostí si zobrali challenge na postavenie hráča v bránkovisku, ale neuspeli a tak hrali v oslabení. Slovan presilovku nevyužil, naopak Michalovce v úvode tretej tretiny áno po šikovnom teči Vašaša a viedli 4:2.

V ďalšom priebehu si dvojgólový náskok strážili a až na jednu šancu Pecarara domácich k obratu nepustili. Belasým svitla šanca 3:37 minúty pred koncom, keď išiel na trestnú Krastenbergs, po time oute odvolali Godlu a hrali 6 na 4. Presilovka im nevyšla, ale tesne po nej pri hre 6 na 5 znížil Murphy.

Vzápätí však išiel zbytočne na trestnú Bačik a Michalovce už záver zvládli. Dukla tak zdolala belasých aj v šiestom stretnutí v sérii. 

Tabuľka Tipos Extraligy po druhom kole.
Tabuľka Tipos Extraligy po druhom kole.Flashscore