Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Do Slovana prichádza americký útočník Ortega, skúsenosti má z popredných európskych líg

Ortega sa stal novým hráčom Slovana.
Ortega sa stal novým hráčom Slovana.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Markus Fischer
Skúsený americký útočník Austin Ortega (30) sa stal novým hráčom Slovana Bratislava, s ktorým podpísal kontrakt do konca aktuálnej sezóny.

Nevysoký krídelník začínal svoju kariéru v USHL, odkiaľ sa dostal do NCAA a v sezóne 2016/17 bol so ziskom 47 bodov jedným z najproduktívnejších hráčov celej súťaže. Následne si zahral za San Diego v AHL a dres Utahu si obliekol v rámci ECHL. Od roku 2018 pôsobí v Európe.

Ortega nastupoval za švédske Växjo, nemecký Berlín, fínske TPS Turku či rakúsky Salzburg. Posledné tri sezóny bol oporou Mníchova. Výborne mu vyšiel hlavne ročník 2022/23, pretože v základnej časti nazbieral 55 bodov (27+28), ďalších štrnásť pridal v play-off (5+9) a tešil sa z majstrovského titulu.

"O Austina bol v Európe veľký záujem a sme radi, že sme ho získali práve my do Slovana. Jeho dynamika a herná inteligencia sú na najvyššej možnej úrovni. Verím, že bude pre naše mužstvo prínos," uviedol generálny manažér Slovana Lukáš Havlíček.

Ortega by mal prvý tréning so Slovanom absolvovať v sobotu, ligová premiéra ho čaká v nedeľňajšom zápase na ľade Nových Zámkov. Slovan týmto príchodom reaguje na odchod Murphyho do Popradu. Práve kamzíci mali takisto záujem podpísať zmluvu s rodákom z kalifornského mesta Escondido.