Dravecký prekonal Gáboríka, hetrik Fejesa. Trenčín zdolal Liptákov, Slovan porazil Spišskú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dravecký prekonal Gáboríka, hetrik Fejesa. Trenčín zdolal Liptákov, Slovan porazil Spišskú

Aktualizované
Košice si doma poradili s Novými Zámkami.
Košice si doma poradili s Novými Zámkami.TASR
Hokejisti Košíc vyhrali v zápase 15. kola slovenskej hokejovej extraligy proti Novým Zámkom 5:1. Hlavnou témou je gól po novom druhého najmladšieho strelca Vladimíra Draveckého (15).

Košice - Nové Zámky 5:1

Košičania vyhrali tretí z posledných štyroch zápasov a potvrdili tretie miesto, zatiaľ čo Nové Zámky prehrali už štvrtýkrát po sebe. Horšiu formu má aktuálne len posledné Humenné. Na domácej strane zažiaril Hunter Fejes, autor hetriku a jednej asistencie.

Svoj prvý gól v seniorskom hokeji strelil Vladimír Dravecký ml., ktorý sa vo veku 15 rokov, desať mesiacov a dvanásť dní stal druhým najmladším strelcom v histórii extraligy. 

Skôr to dokázal iba Dalibor Dvorský (15 rokov, 7 mesiacov, 18 dní). Starší bol aj Marián Gáborík (16 rokov a 27 dní). Mladík sa o jeden rekord postaral už v septembri, keď sa vďaka asistencii stal najmladším hráčom, ktorý bodoval pri svojom debute.

Michalovce - Nitra 2:4

Michalovce síce dokázali otočiť výsledok z 0:1 na 2:1, ale v tretej tretine o vedenie prišli. Po góloch Harpera a Cottona, ako aj záverečného od Gatesa do prázdnej bránky sa tešila Nitra. Dukla prehrala už tretí duel po sebe.

Liptovský Mikuláš - Trenčín 2:3

Hokejisti Trenčína vyhrali na ľade HK 32 Liptovský Mikuláš 3:2 a po sérii prehier si pripísali druhé víťazstvo za sebou. Na konte majú 16 bodov a patrí im predposledná 11. priečka. Na posledné Humenné majú náskok sedem bodov. Mikuláš prvýkrát v sezóne nezískal na domácom ľade ani jeden bod a s 23 mu patrí šieste miesto. Hostia sa ujali vedenia v 18. minúte zásluhou Mateja Giľáka, pre ktorého to bol prvý gól za Trenčín. V druhom dejstve viedol Trenčín 2:0 i 3:1, no v záverečnej minúte ešte znížil Martin Réway a pred tretím dejstvom tak bol rozdiel len jeden gól. Hostia si ho nakoniec udržali až do konca a pripísali si dôležitý triumf.

Poprad - Banská Bystrica 2:0

Brankár "kamzíkov" Štefan Valluš dosiahol prvé čisté konto v najvyššej slovenskej súťaži. Domáci zostali v tabuľke na 10. mieste, Banskej Bystrici patrí štvrtá priečka. Popradčania viedli od 16. minúty, keď Andrej Kukuča po individuálnej akcii v presilovej hre strelil svoj ôsmy gól v sezóne. Na ďalší presný zásah čakali diváci až do záveru stretnutia. Tyler Coulter 73 sekúnd pre koncom tretej tretiny upravil do prázdnej brány na konečných 2:0.

Slovan Bratislava - Spišská Nová Ves 4:2

Slovan vyhral premiérovo v sezóne trikrát po sebe, zatiaľ čo Spišská Nová Ves prehrala druhý zo šiestich duelov, ale napriek tomu ostáva v tabuľke na prvom mieste, no už len o bod pred Zvolenom.

Zvolen - Humenné 4:3

Zvolenčania išli do vedenia z presilovky, keď spoza kruhu pokoril Galimova útočník Hults. Potom hostia nevyužili 117-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, ale dokázali vyrovnať už za vyrovnaného počtu. Šoltés využil nájazd po prihrávke Kuruho. V druhej tretine potrestal chyby v domácej defenzíve Pereskokov, ale o pol minútu neskôr odpovedal bekhendom voľný Viedenský. Humenčania išli znovu do vedenia po vyhratom buly, keď Šoltés vystrelil a z dorážky sa presadil Vaško. V zápase plnom šancí Zvolen vyrovnal na 3:3 pred prestávkou po žŕdke Kašlíka zásluhou Bondru a v tretej tretine rozhodol domáci obranca Mudrák, ktorý v 55. minúte spoza kruhu stanovil konečný výsledok na 4:3 pre HKM.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore