Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Extraliga ponúkne viac zápasov. Súťaž spoznala svoj žreb aj All Star tím minulej sezóny

Aktualizované
Šampiónmi minulého ročníka sa stali Nitrania.
Šampiónmi minulého ročníka sa stali Nitrania.TASR
Hokejisti Nitry odštartujú cestu za obhajobou majstrovského titulu v Tipos Extralige v piatok 20. septembra na štadióne Dukly Trenčín. Rozhodol o tom štvrtkový žreb úvodného kola 32. ročníka najvyššej súťaže.

Štart extraligového kolotoča prinesie aj súboje Michaloviec s Košicami, Slovana s Novými Zámkami, nováčik zo Žiliny privíta Liptovský Mikuláš. Ďalšie dvojice tvoria Poprad a Zvolen i Banská Bystrica a Spišská Nová Ves.

Extraliga bude mať v ročníku 2024/25 opäť 12 účastníkov. Žilina sa vrátila medzi elitu po piatich rokoch a nahradila v nej Humenné, ktoré sa s najvyššou súťažou rozlúčilo po svojej premiérovej sezóne. V základnej časti odohrá každý z 12 tímov až 54 zápasov, čo je nárast o štyri stretnutia.

Nováčikom extraligy sú Žilinčania.
Nováčikom extraligy sú Žilinčania.TASR

Všetky mužstvá sa navzájom stretnú štyrikrát, dvakrát doma a dvakrát vonku. Zmena prišla v regionálnych kolách. Namiesto troch skupín budú len dve - "východ" a "západ" a každý tím navyše odohrá ďalších 10 duelov. Prvých šesť klubov po základnej časti si zabezpečí priamu účasť v play-off, tímy na 7.-10. mieste sa predstavia v kvalifikácii. Jedenástemu kádru sa po ZČ sa skončí sezóna, dvanásty zostúpi z najvyššej súťaže.

V uplynulej sezóne navštívilo zápasy extraligy 970 522 fanúšikov. "Je to najvyššie číslo za predchádzajúcich 15 rokov," uviedol generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo v priestoroch Nitrianskej galérie počas slávnostného vyžrebovania prvého kola.

V All Star formácii mali prevahu hráči z Michaloviec a Spišskej Novej Vsi. Najlepším brankárom bol Stanislav Škorvánek (Michalovce), obrancovia Igor Merežko (Spišská Nová Ves) a Alex Breton (Košice), útočníci Samuel Buček (Nitra), Olivier Archambault (Spišská Nová Ves) a Kaspars Daugavinš (Michalovce).

Prezident nitranskeho klubu Miroslav Kováčik vyjadril spokojnosť so žrebom: "Chcel som začínať vonku. Minulú sezónu sme odštartovali viacerými domácimi zápasmi, dúfali sme, že ich zvládneme a stal sa opak. Verím, že vonku začneme víťazne a naladíme fanúšikov, aby prišli. S týmto som spokojný. Trenčín je hokejové mesto. Určite tam bude výborná atmosféra a príde veľa ľudí. Musíme sa však pozerať na seba a dúfam, že budeme úspešní hneď v prvom kole."

Aj Trenčanov rozpis potešil: "Chceli sme začínať doma, čo sa podarilo vyžrebovať. To, že je to úradujúci majster z Nitry, je len 'čerešnička' pre nás. Verím, že príde veľa fanúšikov. Nemali sme predstavu o súperovi, pretože každý tím je kvalitný," uviedol Mário Bližňák, ktorý je jeden z členov športového úseku klubu a v priebehu sezóny bude postupne preberať kompetencie športového manažéra.

Nové Zámky si priali Nitru alebo Slovan. "Vyšiel nám Slovan a ešte u nich. My s nimi radi hráme a aj sa nám proti ním darí v uplynulých rokoch. Veríme si a dúfam, že odštartujeme sezónu víťazstvom. Nič lepšie sa nám nemôže stať," skonštatoval Imre Valášek, riaditeľ Nových Zámkov a zástupca klubov v Ligovej rade.

Žreb 1. kola Tipos Extraligy 2024/25

Piatok 20. septembra

HC Slovan Bratislava - HC Mikron Nové Zámky

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice

HC MONACObet Banská Bystrica - HK Spišská Nová Ves

HK Dukla Trenčín - HK Nitra

Vlci Žilina - MHK 32 Liptovský Mikuláš

HK Poprad - HKM Zvolen