Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Foote dostal od disciplinárky už druhý trest v sezóne, nezahrá si niekoľko zápasov

Foote dostal už druhý trest.
Foote dostal už druhý trest.TASR - Daniel Stehlík
Kanadský hokejista Cal Foote (25) si v Tipos Extralige nezahrá štyri stretnutia. Pyká za napadnutie oblasti hlavy a krku.

Toho sa dopustil v piatkovom stretnutí proti Spišskej Novej Vsi voči útočníkovi súpera Petrovi Chlánovi. Zároveň musí aj zaplatiť pokutu sto eur. Voči trestu je možné sa odvolať. Za rovnaké previnenie dostal jednozápasový trest aj jeho spoluhráč Zach Taylor.

Foote dostal už druhý trest v sezóne, keďže po zápase proti Popradu tiež za napadnutie oblasti hlavy a krku inkasoval stopku na jeden duel.

Nastúpiť tak bude môcť až 20. októbra v súboji s Žilinou. Peňažný trest 250 eur dostal aj HK 32 Liptovský Mikuláš - za správanie divákov v zápase proti Nitre 29. septembra. Na ľadovú plochu po skončení stretnutia dopadlo viacero predmetov.

Rozhodnutia patria medzi jedny z prvých, ktoré vykonal nový Senát pre profesionálny hokej Disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SPH DK SZĽH). Inštitúcia pôsobí v rámci DK SZĽH a posudzuje disciplinárne previnenia v dvoch najvyšších domácich mužských súťažiach.