Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gerlach netúži byť najproduktívnejším hráčom, vyjadril sa o konci v Poprade aj novej výzve

Gerlach (v popredí) chce byť v drese Liptovského Mikuláša úspešný.
Gerlach (v popredí) chce byť v drese Liptovského Mikuláša úspešný.HK Poprad / Martin Krystynek
V sezóne 2022/23 sa americký útočník Max Gerlach (26) stal v drese Prešova najproduktívnejším hokejistom Tipos Extraligy, ale paradoxne jeho mužstvo vypadlo. S vizitkou hviezdneho hráča súťaže zamieril do Popradu, no tam veci nevyšli podľa plánu. Nedávno tak posilnil Liptovský Mikuláš. O všetkom hovoril v interview pre Flashscore Správy.

Max, ako sa zrodil váš návrat do Tipos Extraligy?

"Už v minulosti som povedal, že slovenská liga je veľmi kvalitná a patrí medzi najnáročnejšie v Európe. Začiatok minulej sezóny mi v Poprade nevyšiel podľa plánu, ale keď som dostal možnosť vrátiť sa, tak som to veľmi rád prijal. Pod trénerom Faithom som už hrával za Prešov, v tíme je viacero hráčov, ktorých poznám, takže to bola pre mňa dobrá možnosť a niečo, čo mi dávalo zmysel."

Bola osoba trénera Faitha veľkým dôvodom, prečo ste prijali ponuku?

"Áno. Naša spolupráca v Prešove sa mi veľmi páčila. Poznám takisto ďalších hráčov ako napríklad Alexandra Avcina, s ktorým sa mi hralo výborne, takže aj oni dvaja boli veľkým dôvodom toho, že som prijal ponuku Liptovského Mikuláša."

Zažili ste s nimi v podstate najlepšiu sezónu kariéry...

"Presne tak. Tréner mi rozumie ako hráčovi, vie, ako zo mňa dostať to najlepšie, ale zároveň je na mňa prísny, aby som dal tímu všetko a podával čo najlepšie výkony."

Prečo to pred rokom v Poprade nevyšlo?

"Veci nešli tak dobre, ako sme si predstavovali, ale vyhrali sme Tatranský pohár, takže to je dobrá spomienka. Boli to veľké výhry proti Třincu a Košiciam. Samozrejme som si prial, aby veci vyšli lepšie, ale taký je šport. Nemôže byť zakaždým všetko perfektné. Vždy sa vám do cesty môžu postaviť prekážky. Počas minulej sezóny z Popradu odišlo viacero hráčov a ľudí, ale klub bol schopný ich správne nahradiť a zažili výbornú základnú časť."

Gerlach už vie, ako chutí gól do siete Slovana.
Gerlach už vie, ako chutí gól do siete Slovana.TASR / František Iván

Po Poprade ste hrali vo Švajčiarsku a Nemecku. Aké to tam bolo?

"Cítil som sa dobre ako v Sierre, tak aj v Nauheime. Boli to dva nové začiatky, ale zároveň som sa na to tešil a bavilo ma to. Vo Švajčiarsku som už predtým pôsobil, v Nemecku ešte nie. Bol som nadšený, že môžem zažiť znova niečo nové, naozaj som si to užíval."

S akým cieľom vstupujete do novej sezóny?

"Osobne sa budem snažiť hrať svoj najlepší hokej. Chcem byť konzistentný a sebavedomý, pomáhať tímu vyhrávať a takisto pomáhať spoluhráčom. Myslím si, že náš tím je dobre poskladaný a v lige bude ťažké proti nám hrať. Dúfam, že zažijeme úspešnú sezónu."

Pred dvomi rokmi ste sa stali najproduktívnejším hráčom ligy. Je s tým spojený teraz aj tlak?

"Keď vyhráte bodovanie, tak potrebujete aj trochu šťastia. V tejto lige je veľa výborných hráčov. Mne sa to podarilo raz vyhrať, ale nemusí sa to opakovať. Osobne to nevnímam tak, že musím byť prvý, chcem pomáhať vyhrávať mužstvu a byť spokojný so svojou hrou."