Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hokejový Slovan odštartoval prípravu, zatiaľ iba v Lamači a bez legionárov

Denisa Godlu (na fotke) vyzve v boji o post brankárskej jednotky kazašský reprezentant Andrej Šutov.
Denisa Godlu (na fotke) vyzve v boji o post brankárskej jednotky kazašský reprezentant Andrej Šutov.Profimedia
Hokejisti HC Slovan Bratislava v pondelok odštartovali spoločnú prípravu na sezónu na zimnom štadióne v bratislavskom Lamači. Chýbali na ňom šiesti legionári, ktorí sa k tímu pripoja vo štvrtok 1. augusta a aj mladíci Tomáš Královič (18) a Roman Kukumberg ml. (19), ktorí sa pripravujú s tímom SR do 20 rokov. Bratislavský klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Slovanisti majú v pláne osem prípravných zápasov, pričom ich súpermi budú výlučne tímy českej extraligy. Vo štvrtok 8. augusta mali na domácom ľade hostiť Kometu Brno a o päť dní aj Olomouc, no dejiskom týchto duelov napokon s veľkou pravdepodobnosťou nebude Bratislava, ale iné mestá na západnom Slovensku.

Slovanisti totiž v súčasnosti nemôžu využívať svoj domovský stánok, ktorým je Zimný štadión Ondreja Nepelu, keďže klubu voči nemu vznikli podlžnosti.

Zápasová príprava Slovana pred štartom ligy, belasí sa 5. septembra stretnú s Kometou Brno.
Zápasová príprava Slovana pred štartom ligy, belasí sa 5. septembra stretnú s Kometou Brno.Flashscore

V kádri a aj v realizačnom tíme Slovana nastalo po sezóne 2023/2024 viacero zmien. V pozícii hlavného trénera zotrval Peter Oremus, no po odchode Andreja Kmeča sa jeho asistentmi stali Tomáš Surový a Jaroslav Obšut.

K brankárovi Denisovi Godlovi pribudol kazašský účastník MS 2024 Andrej Šutov, do defenzívy klub angažoval Patrika Bačika, Senu Acolatseho a Borisa Brincka. Novými tvárami v útoku sú Wade Murphy, Mitch Hoelscher, Haralds Egle, Peter Bjalončík, Pavol Štetka a aj Radovan Puliš, ktorý sa vrátil do známeho prostredia.

Káder HC Slovan Bratislava pred sezónou 2024/2025:

Brankári: Denis Godla, Andrej Šutov, Patrik Andrisík

Obrancovia: Andrej Golian, Michal Sersen, Patrik Bačik, Sena Acolatse, Boris Brincko, Branislav Kubka, Patrik Maier, Ladislav Romančík, Tomáš Královič

Útočníci: Wade Murphy, Mitch Hoelscher, Liam Pecararo, Samuel Takáč, Haralds Egle, Radovan Puliš, Peter Bjalončík, Timotej Šille, Jakub Minárik, Adam Lukošik, Miroslav Preisinger, Roman Kukumberg, Tomáš Dudáš, Patrik Masnica, Pavol Štetka.