Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hudáček znova koketuje so Spišskou. Na papieri vyzeráme dobre, tvrdí Rapáč

Hudáček si opäť obliekol známy dres.
Hudáček si opäť obliekol známy dres.HK Spišská Nová Ves
Hokejisti úradujúceho vicemajstra HK Spišská Nová Ves odštartovali v stredu spoločnú prípravu na ľade. K dispozícii boli už takmer všetci hráči.

Výnimku tvoril iba český útočník Petr Chlán, ktorý sa do tréningového procesu zapojí vo štvrtok 1. augusta. Nový hlavný tréner Jason O´Leary sa na výzvu teší.

"Chceme zažiť ďalšiu úspešnú sezónu. Klub v posledných sezónach urobil výrazné úspechy. Naším cieľom je na to nadviazať a robiť ľudom radosť. Máme v tíme veľa rýchlosti a dobrých hráčov aj po ľudskej stránke s veľkým charakterom. Myslím si, že môj štýl trénovania je iný, takže si potrebujeme na seba zvyknúť," povedal pre klubový web.

Spomedzi legionárov ostal iba obranca Ališauskas. Ostatní sa vybrali za ponukami do zahraničia. Nahradiť ich majú novici ako Mitens, MacKinnon, Ford, Hannoun, Andrusiak či Chlán.

"Na papieri vyzerá naše mužstvo dobre, ale ten znesie veľa. Uvidíme, aká bude realita. Aktuálni legionári majú priestor na to, aby sa v najbližších mesiacoch zaradili medzi najlepších extraligových hokejistov a pomohli nášmu mestu v ceste za ďalším postupom do play-off," nechal sa počuť generálny manažér Richard Rapáč.

V bránkovisku sa už tradične objavil bývalý slovenský reprezentant Július Hudáček, ktorý sa každoročne udržiava v kondícii v domácom prostredí pred ziskom zaujímavej ponuky. "V hokeji platí, že človek nikdy nevie, čo sa udeje. Nie je to uzavreté. Uvidíme, ako to dopadne. Julo sa už tri roky pohráva s myšlienkou ostať v rodnom klube. Myslím si, že pre nášho diváka by bol návrat Hudyho veľká vec," pokračoval Rapáč.

Ten sa vyjadril aj k poslednému príchodu spomínaného Chlána. "Prišlo to z čista jasna. Cez kontakty, ktoré máme, sme sa dozvedeli, že sa vyskytol v Litvínove problém pri jeho možnom prestupe z Vítkovíc. Urobili sme všetko pre to, aby sme ho získali. Hráč jeho kvalít v najlepšom hokejovom veku a s tým, čo už stihol odohrať, bude pre nás veľkým prínosom," tvrdí.

Káder HK Spišská Nová Ves na sezónu 2024/25:

Brankári: Mareks Mitens, Štefan Valluš, Benjamín Varša

Obrancovia: Nerijus Ališauskas, Samuel Barcík, Šimon Groch, Martin Knižka, Ryan MacKinnon, Dávid Romaňák, Juraj Valach, Patrik Vaverčák, Adam Žiak

Útočníci: Zack Andrusiak, Dalibor Bortňák, Petr Chlán, Tim Danielčák, Michael Drábek, Róbert Džugan, Connor Ford, Michal Frankovič, Dante Hannoun, Juraj Majdan, Oleksij Myklukha, Branislav Rapáč, Patrik Števuliak, Martin Šuty, Michael Vandas, Lukáš Vartovník