Jednoznačný konsenzus sa nenašiel, VV SZĽH rozhodol o formáte Tipos Extraligy a SHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jednoznačný konsenzus sa nenašiel, VV SZĽH rozhodol o formáte Tipos Extraligy a SHL

Kapitán Branislav Mezei pózuje so zlatou medailou počas osláv majstrovského titulu Nitry po finále proti Spišskej Novej Vsi.
Kapitán Branislav Mezei pózuje so zlatou medailou počas osláv majstrovského titulu Nitry po finále proti Spišskej Novej Vsi.TASR
Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) na svojom stredajšom zasadnutí vo Zvolene rozhodol, že dve najvyššie súťaže budú mať rovnaký formát ako v predchádzajúcej sezóne. Zároveň schválil zriadenie licenčnej komisie a odobril nového člena Komisie mládeže SZĽH.

Pred začatím zasadnutia Výkonného výboru sa jeho členovia zúčastnili na diskusii zástupcov extraligových klubov a klubov Slovenskej hokejovej ligy o modeli súťaže a forme postupu a zostupu medzi jednotlivými ligami. Keďže k jednoznačnému konsenzu nedošlo, Výkonný výbor SZĽH ponechal v platnosti aktuálny model priameho postupu a zostupu.

"Prioritou pre Výkonný výbor SZĽH je stále dohoda medzi extraligovými klubmi a klubmi SHL. Do budúcna sme otvorení ďalšej diskusii v tomto smere. V aktuálnom olympijskom cykle zatiaľ zostáva v platností priamy postup a zostup, kluby sa podľa toho môžu dopredu pripraviť," povedal generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo podľa hockeyslovakia.sk.

Výkonný výbor zároveň schválil nového člena Komisie mládeže SZĽH, ktorým sa stal Boris Majeský z klubu HO HAMIKOVO O.Z Hamuliakovo, a tiež schválil zriadenie Licenčnej komisie profesionálneho hokeja, ktorá bude poradným orgánom Výkonného výboru pri posudzovaní splnenia ekonomických podmienok pre štart v súťažiach.