Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kapitáni všetkých tímov Tipos Extraligy. Ktorí hráči budú na drese nosiť céčko?

Mezei (vľavo) a Chovan (vpravo) sú dlhodobo kapitáni svojich tímov.
Mezei (vľavo) a Chovan (vpravo) sú dlhodobo kapitáni svojich tímov.TASR - Henrich Mišovič
Pred štartom novej sezóny Tipos Extraligy sa Flashscore Správy pozreli na kapitánov všetkých tímov najvyššej hokejovej súťaže.

Branislav Mezei (Nitra)

Robustný obranca oslávi v októbri už 44. narodeniny a znova je najstarším hráčom súťaže. V materskej Nitre pôsobí od roku 2014, keď sa vrátil zo zahraničia. Céčko mu na hruď prischlo pred štartom ročníka 2016/17 a odvtedy ho neopustilo. Na konci predošlého ročníka ako najstarší kapitán dvíhal nad hlavu majstrovskú trofej.

Branislav Rapáč (Spišská Nová Ves)

Spoločne s bratom Richardom výrazne pozdvihli hokej v Spišskej Novej Vsi, čoho výsledkom bolo historické finále. Teraz by rysy chceli ísť ešte vyššie. Aj keď Branislav Rapáč v minulej sezóne pre zdravotné problémy odohral len 22 zápasov základnej časti, tak stále je tým pravým lídrom skúseného mužstva.

Kaspars Daugavinš (Michalovce)

Lotyšský útočník bol kapitánom národného tímu na šiestich svetových šampionátoch a rovnakú pozíciu zastáva aj v Michalovciach, ktoré budú mať znova najvyššie ambície. Daugavinš má byť lídrom nielen v kabíne, ale takisto na ľade. V minulej sezóne nazbieral počas základnej časti 54 bodov a bol najproduktívnejším hráčom mužstva.

Daugavinša si už bez céčka fanúšikovia ani nevedia predstaviť.
Daugavinša si už bez céčka fanúšikovia ani nevedia predstaviť.HK Poprad

Michal Chovan (Košice)

Čoskoro 37-ročný útočník plnil pozíciu kapitána vo Zvolene, v Košiciach je lídrom už štyri sezóny. V novom ročníku mieri na métu 800 odohraných zápasov v Tipos Extralige a takisto 700 získaných bodov. Naposledy síce získal len 23 bodov, čo bol jeho najhorší počin od sezóny 2007/08, ale stále disponuje veľkou kvalitou.

Oliver Turan (Poprad)

Obranca a popradský odchovanec Oliver Turan sa stal novým kapitánom Popradu. Vo funkcii nahradil Daniela Brejčáka. Stále iba 23-ročný bek je najmladším lídrom spomedzi všetkých v tejto sezóne a druhým členom z rodiny Turanovcov s touto poctou. Jeho strýko Tibor bol kapitán Popradu počas 9 sezón od 1985/86 do 1993/94.

Marek Viedenský (Zvolen)

Viedenský už nosil céčko počas minulej sezóny a ostáva mu na hrudi aj teraz. Síce pre zdravotné problémy vynechá úvod ročníka, ale jeho skúsenosti sú neoceniteľné. Dlhoročného slovenského reprezentanta bude na začiatku zastupovať nový hráč pod Pustým hradom - Andrej Kudrna.

Michal Sersen (Slovan Bratislava)

Päťnásobný slovenský majster je srdcom aj dušou Slovanista. Fanúšikovia tohto tímu si už zostavu bez jeho mena ani nevedia predstaviť. Sersen plnil pozíciu kapitána už aj v KHL a po návrate belasých do Tipos Extraligy sa nič nezmenilo. Čoskoro 39-ročný bek patrí medzi najlepších defenzívnych obrancov súťaže.

Alex Výhonský (Banská Bystrica)

Po odchode dlhoročného lídra Ivana Ďatelinku bude veľmi náročné nahradiť tak skúseného hráča a prirodzeného vodcu tímu. Pokúsiť sa o to má veľký bojovník Výhonský, ktorý sa stal jeho nasledovníkom. Robustný útočník síce nikdy nevynikal bodmi, avšak jeho čierna robota a obetavosť z neho robia nesmierne platného hokejistu.

Asistentmi Výhonského budú Matoušek a Zeleňák.
Asistentmi Výhonského budú Matoušek a Zeleňák.HC MONACObet Banská Bystrica

Tomáš Záborský (Dukla Trenčín)

Záborský sa po osemnástich rokoch vrátil do materského Trenčína a hneď sa stal kapitánom mužstva. Šikovný krídelník má o motiváciu postarané, keďže chce v rodnom meste zažiť úspešnú sezónu. Áčko bude na drese nosiť okrem iného aj 43-ročný obranca Tomáš Starosta. 

Martin Réway (Liptovský Mikuláš)

Po tom, ako Martin Kriška ukončil kariéru sa na Liptove rozhodli, že novým kapitánom bude Martin Réway, ktorý v tejto funkcii nahradil Jakuba Sukeľa. Niekdajší obrovský talent slovenského hokeja má s céčkom skúsenosti z MSJ 2015, keď sa tešil z bronzovej medaily. Bude druhým najmladším kapitánom v Tipos Extralige.

Marek Slovák (Nové Zámky)

Obmenený káder Nových Zámkov má aj nového lídra, tým sa stal nevysoký, ale veľmi platný a extraligou ostrieľaný útočník, ktorý počas kariéry vyhral tri majstrovské tituly. Kapitánom, paradoxne, ešte nikdy nebol, v Nitre však dlho nosil na drese áčko.

Rastislav Dej (Žilina)

Po devätnástich rokoch, 885 zápasoch v najvyššej českej súťaži a jednom titule sa Dej vrátil na slovenské klziská, ako kapitán Žiliny zažije debut v Tipos Extralige. Bývalý slovenský reprezentant má byť lídrom nováčika a v pozícii najstaršieho hráča mužstva ho priviesť do play-off.

Dej sa stal kapitánom Žiliny.
Dej sa stal kapitánom Žiliny.Vlci Žilina