Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kmeč chváli Cottona aj Ritchieho, načrtol možnosti Nitry na trhu

Ritchie zatiaľ zapadol do tímu Nitry výborne.
Ritchie zatiaľ zapadol do tímu Nitry výborne.Štefan Mácsadi
Nitra je po šiestom kole lídrom tabuľky. Napriek zmene trénera sa úradujúci majster stretol s veľmi dobrou formou, k čomu mu pomáhajú aj lídri tímu.

Naozaj fantastický úvod sezóny zažíva napríklad brankár Sami Aittokallio, ktorý má po štyroch zápasoch až 95 % úspešnosť zákrokov a priemerne inkasuje len dva góly za zápas. Naposledy v Nových Zámkoch dostal jeden zásah, pričom kryl až 43 zo 44 striel súpera.

Kanadský obranca Alex Cotton je spoločne s Acolatsem najproduktívnejším hráčom celej Tipos Extraligy, získal 11 bodov za dva góly a deväť asistencií. Oproti minulej sezóne zaznamenal výrazné zlepšenie. Minulá základná časť mu vyniesla 18 bodov v 40 dueloch, na vyrovnanie tohto zápisu potrebuje iba sedem bodov.

Výsledky Nitry v tejto sezóne.
Výsledky Nitry v tejto sezóne.Flashscore

"Má výborné korčuľovanie a boduje hlavne v presilovkách. Tie nám celkom fungujú. Oba špeciálne tímy hrajú početné výhody solídne. Alex vie, že ešte sú v jeho hre veci, ktoré potrebuje vylepšiť, ale jeho forma je postavená hlavne na tom pohybe a ochote hrať s pukom," povedal pre klubový web tréner Andrej Kmeč.

Výborne do mužstva zapadol útočník Brett Ritchie. Robustný hokejista s bohatými skúsenosťami z NHL strelil za dva zápasy tri góly, celkovo má päť bodov. Prezentuje sa výbornou hrou hlavne v predbránkovom priestore, za čo si ho pod Zoborom veľmi cenia.

Pod Zoborom sa proti sebe stretnú prvé dva tímy tabuľky.
Pod Zoborom sa proti sebe stretnú prvé dva tímy tabuľky.Flashscore

"Predurčuje ho k tomu jeho postava. V súbojoch je výborný, vie si zakryť puk, odtlačiť hráča. Ťažko ho tam ubrániť, ale má aj iné dobré veci," nechal sa počuť Kmeč. Nitru v nedeľu podvečer čaká súboj proti Spišskej Novej Vsi. Pôjde teda o bitku momentálne dvoch najlepších tímov tabuľky.

"V prvom rade ukazuje hokejové kvality, ale aj ako človek je veľmi fajn. Neviem, ako sa zatiaľ vyrovnáva so slovenskými štadiónmi, ale ako som povedal, my sme s ním veľmi spokojní. Je komunikatívny smerom k ostatným chalanom, takisto s nami hovorí veľa. Zatiaľ naozaj po hokejovej aj ľudskej stránke máme veľmi dobrý dojem," nadviazal k Ritchiemu spomínaný tréner.

Ritchie sa teší so spoluhráčmi z gólu v Nových Zámkoch.
Ritchie sa teší so spoluhráčmi z gólu v Nových Zámkoch.Štefan Mácsadi

Načrtol aj možnosti na trhu. "Zatiaľ neviem. Samozrejme, sú nejaké možnosti, sledujeme, ako sa veci vyvíjajú v našom tíme a hlavne sa pozeráme na to, čo ponúka na trh. Z trénerského hľadiska to beriem tak, že sa musí objaviť niekto skutočne zaujímavý, ktorý bude mať vyššiu kvalitu na konkrétnom poste v porovnaní s našimi hráčmi. V takom prípade je to na zváženie. Ale musíme byť opatrní v rozhodnutiach. Už teraz sme na osmičke legionárov. Samozrejme, vieme to skresať nasadzovaním brankárov. Keď to zhrniem, musí to byť skutočne hráč výraznej kvality," dodal Kmeč.