Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košičania boli leniví. Dostali sme to, čo sme si zaslúžili, tvrdí Ceman

Na snímke hlavný tréner HC Košice Dan Ceman.
Na snímke hlavný tréner HC Košice Dan Ceman.TASR
Hokejisti HC Košice prehrali v piatkovom 23. kole Tipos Extraligy na ľade Humenného 1:4. Obhajca majstrovského titulu zaznamenal po sérii ôsmich víťazstiev za sebou druhú prehru v tomto týždni, naďalej však ostáva prvý s jednobodovým náskokom pred Spišskou Novou Vsou.

Humenné - Košice 4:1

Hosťom patrili úvodné minúty, no do väčších príležitostí sa nedostali. V závere prvého dejstva vznikla v humenskom obrannom pásme šarvátka, po ktorej mali domáci k dispozícii štvorminútovú presilovú hru. Tú využili na druhý gól v zápase. 

"Prvá tretina bola v poriadku, kontrolovali sme dianie na ľade. Potom ale v závere prišla zbytočná šarvátka v našej útočnej tretine. Myslím si, že to bol dôležitý faktor," zhodnotil priebeh úvodných dvadsiatich minút na tlačovej konferencii po východniarskom derby košický tréner Dan Ceman.

"Druhá časť hry bola bojovná, no z našej strany lenivá. Dostali sme to, čo sme si zaslúžili. Mali sme asi štyri strely, v tretej to bolo 16. Hrali sme ako úplne iný tím, konečne sme sa zobudili. Vyhrali sme veľa zápasov za sebou a stane sa často, že ak potom prehráte jeden, tak príde aj ďalší, pretože naberáte zlé návyky. Musím ale pochváliť Humenné, ktoré dnes hralo excelentne," zakončil lodivod "oceliarov".

Aktuálne postavenie oboch tímov v tabuľke.
Aktuálne postavenie oboch tímov v tabuľke.Flashscore

Humenné na triumf siahalo už v utorňajšom zápase proti Michalovciam, dočkalo sa ho ale až v piatok proti lídrovi tabuľky. V úvode sezóny sa nováčik v početných prevahách trápil, dnes ale v dvoch strelil gól. "Pre nás je to veľké víťazstvo. Som nesmierne rád za to, ako to hráči zvládli. Držali sme sa plánu. Vedeli sme, kto nás čaká, že príde líder súťaže, nesmierne silný tím," hodnotil kouč Martin Štrba. 

Zemplínčania si pred zápasom jasne určili plány do duelu, ktoré im aj do bodky vyšli. "Chceli sme hrať dobre z defenzívy, čo sa nám podarilo. Rovnako dobre sme z tréningu do zápasu preniesli aj hru počas presilovej hry. Overili sme si, že ak budeme robiť veci, ktoré si povieme a podporíme to bojovnosťou, tak víťazstvo sa môže dostaviť," objasnil český tréner.