Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice rozdrvili Trenčín, Poprad v šlágri kola zdolal Nitru. Prvé víťazstvo Zvolena

Aktualizované
Zvolen oslavuje prvú výhru v sezóne.
Zvolen oslavuje prvú výhru v sezóne.TASR - Ján Krošlák
Hokejisti Košíc vyhrali v utorkovom zápase 3. kola Tipos Extraligy na ľade Trenčína vysoko 7:0. Spišská Nová Ves otočila duel na ľade Žiliny. Prvé víťazstvo v sezóne zaznamenal Zvolen. V šlágri dokázal Poprad zdolať Nitru a ostáva jediným stopercentným tímom tabuľky.

Žilina - Spišská Nová Ves 2:4

Žilina ako nováčik vstúpila do zápasu proti finalistovi minulej sezóny výborne, pretože Lukosevicius a Galamboš sa zapísali do streleckej listiny a domáci viedli o dva góly. Spomínaný Galamboš nastúpil na jubilejný 600. zápas v základnej časti najvyššej slovenskej súťaže.

Spišiaci dokázali skóre otočiť a režíroval to mladý devätnásťročný útočník Martin Šuty. Ten až do tohto stretnutia v Tipos Extralige nebodoval, tentoraz zaznamenal až tri asistencie. Dvakrát sa do streleckej listiny zapísal kapitán Branislav Rapáč. Rysy bodovali vo všetkých troch zápasoch sezóny.

Dukla Trenčín - Košice 0:7

Trenčín pokračuje vo veľmi zlom vstupe do sezóny. Po troch kolách má na konte nula bodov a navyše výrazne negatívne skóre 3:18, čo činí priemer šiestich inkasovaných gólov na zápas. Od Košíc inkasovali zverenci trénera Bokroša až sedemkrát, pričom znova žiaril druhý útok oceliarov.

Šimon Petráš strelil dva zásahy druhýkrát po sebe, a pridal aj asistenciu. Center Pollock ukončil duel s bilanciou 1+2 a Martel sa blysol tromi asistenciami. Dokopy tak toto trio nazbieralo deväť bodov, len o jeden menej mala prvá formácia v zložení Jääskelainen (1+0), Chovan (0+3) a Tomáš Mikuš (1+3).

Brankár Dominik Riečický dosiahol prvé čisté konto v sezóne a 12. v extraligovej kariére. V drese hostí absolvoval extraligový debut 20-ročný útočník Peter Repčík. Košičania bodovali vo všetkých troch doterajších zápasoch sezóny, pričom všetky odohrali na klziskách súperov.

Naďalej totiž prebieha rekonštrukcia ich domovskej Steel arény. Vonku odohrajú aj následné zápasy proti Žiline a Popradu, doma sa prvýkrát predstavia v piatok 4. októbra proti Zvolenu.

Nové Zámky - Michalovce 2:4

Michalovce bodovali aj v treťom zápase za sebou a zároveň nadviazali na nedeľňajšie víťazstvo na ľade Slovana. Tri body za asistencie zaznamenal skúsený útočník Patrik Svitana, dvomi sa prezentovali Krastenbergs (1+1) a Bodák (1+1). Pri svojom debute v drese Dukly skóroval Adam Rockwood.

Poprad - Nitra 6:4

Kamzíci uspeli aj v treťom zápase novej sezóny a s plným počtom bodov sú na prvom mieste. Mužstvo Todda Bjorkstranda ako jediné z ligy ešte nestratilo ani bod. Popradčania sa ujali vedenia v 7. minúte, keď Cracknell od modrej trafil presne do pravého horného rohu bránky.

Domáci krátko na to využili aj druhú početnú výhodu, Coskey našiel pred bránou Calofa, ktorý tečoval puk za Aittokallia. Nitra odpovedala ešte v prvej tretine, Cotton opäť v presilovke upravil na 1:2. V druhej Šotek poslal domácich do dvojgólového vedenia. Hostia však vyrovnali vďaka Bačovi a Jacksonovi.

Poprad v prostrednej časti išiel opäť do vedenia, Kotvan využil presilovku 5 na 3. V úvode tretej už štvrtýkrát v početnej výhode skórovali domáci vďaka Suchému. Nitra ešte znížila po koncovke Bučeka, no triumf domácich poistil Nauš strelou do prázdnej brány.

Výborný zápas zažil obranca Oldrich Kotvan, pretože k jednému gólu pridal aj tri asistencie. Celkovo má na konte už šesť bodov, čo je spoločne s Wedmanom a Acolatsem najviac v celej súťaži.

Slovan Bratislava - Banská Bystrica 4:3

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili nad Banskou Bystricou. O triumfe domácich rozhodol minútu a pol pred koncom Samuel Takáč. Slovan pritom prehrával po prvej tretine 1:3. Zverenci Petra Oremusa majú na konte majú šesť bodov. Barani získali v doterajšom priebehu súťaže o dva body menej.

V belasom drese sa dvomi gólmi a asistenciou prezentoval kanadský útočník Liam Pecararo, obranca Sena Acolatse pridal tri prihrávky, celkovo má na konte už šesť bodov a je na delenom prvom mieste v produktivite. Na rovnaký počet dosiahol aj útočník hostí Matthew Wedman, ktorý v tomto stretnutí raz skóroval, v jednom prípade asistoval.

Zvolen - Liptovský Mikuláš 7:2

Hokejisti Zvolena zaknihovali prvú výhru v sezóne, v treťom kole Tipos extraligy zdolali na domácom ľade Liptovský Mikuláš 7:2. Hostia sú stále bez bodu, navyše pod Pustým hradom im chýbali potrestaní Foote s Mezovským. Zvolenčania sa nemohli spoľahnúť na zranených útočníkov Kukuču a Viedenského.

V úvode Liptáci nevyužili šance v presilovej hre a pykali, keď sa v ôsmej minúte po rýchlej akcii presadil z pravého kruhu Olson. Početnú výhodu napokon pretavili hostia do gólu tesne pred prestávkou, v predbránkovom priestore zakončoval účinne Quince. V strednom dejstve sa zoči–voči domácemu gólmanovi Kantorovi nepresadil Gerlach.

Zvolen tak išiel znovu do vedenia. Po strele Sládka sa ujala v 31. minúte dorážka Marcineka. Na 3:1 o štyri minúty neskôr zvýšil v presilovke tečovanou strelou Halbert a v tretej tretine pridal štvrtý gól v oslabení z úniku Bondra. Na 5:1 upravil Hecl zblízka, lenže Liptovský Mikuláš dokázal znížiť Ullmanom po trme–vrme pred bránkou. 

Potom pohotový Olson druhým svojím gólom v zápase zvyšoval na 6:2 a bodku za zápasom dal v oslabení z brejku Jendek. Útočník Kyle Olson strelil dva góly, bek Nathaniel Halbert sa do štatistík zapísal tromi asistenciami.

Tabuľka Tipos Extraligy po treťom kole.
Tabuľka Tipos Extraligy po treťom kole.Flashscore