Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice rozšírili a omladili káder. Chceme sa vyhnúť problémom z minulej sezóny, tvrdí Ceman

Ceman chce s Košicami opäť dokráčať na najvyšší stupienok.
Ceman chce s Košicami opäť dokráčať na najvyšší stupienok.TASR
Košice mali po titule z roku 2023 najvyššie ciele aj v minulej sezóne, ale ich cesta sa skončila v semifinále play-off proti Spišskej Novej Vsi. Kanadský tréner Dan Ceman (51) a zvyšok klubu sa počas aktuálneho leta zamerali na dve hlavné témy, ktorými boli rozšírenie a zároveň omladenie kádra.

Oceliari už dlhodobo pracujú s kádrom, v ktorom sú kvalitní a skúsenení slovenskí hráči, tých tradične doplnia rozdieloví legionári. Teraz sa na východnom Slovensku rozhodli viac pracovať aj smerom do budúcnosti a takisto potrebovali vytvoriť širšiu súpisku.

"Tím je už dlhšie postavený na skúsených domácich hráčoch, ktorí tvoria naozaj veľmi dobrú kabínu. Snažíme sa k nim pridať mladých, ktorí pri nich budú rásť a postupne by mohli nahradiť ich úlohy," hovoril Ceman v rozhovore pre Flashscore Správy a pokračoval:

"Cieľom počas leta bolo mať širší káder, ale zároveň aj to, aby všetci hráči spĺňali i kvalitatívne požiadavky. V minulom ročníku sme mali veľmi veľa zranení, čo malo veľký dopad na našu sezónu. Takisto sme chceli mužstvo omladiť, hlavne medzi slovenskými hráčmi."

"Prišli Repčík, Petráš, Karaffa, vrátil sa Krivošík. Zaujímavý pre nás určite bude aj Dachnovskij. Veríme, že v budúcnosti dostane slovenské občianstvo. Priniesli sme teda mladú energiu, čo je vidieť v tréningoch aj zápasoch. Mať širší tím zároveň znamená aj väčšiu konkurenciu, to je iba dobré. V minulej sezóne sme takmer do každého duelu ledva poskladali kompletnú zostavu, takže konkurencia nebola až taká. Teraz to bude iné," pochvaľuje si kanadský kouč.

Spokojný zatiaľ môže byť aj s priebehom letnej prípravy, a to nielen po hernej stránke, keďže jeho tím vyhral všetky zápasy, na ktoré nastúpil, ale takisto sa mu páči prístup v tréningoch.

"Máme viac nových hráčov ako pred rokom, slovenských aj legionárov, takže sme v procese učenia sa systému a toho, ako chceme hrať. Myslím si, že ako zápasy pribúdajú, tak hráči chápu veci stále lepšie a lepšie. Oproti minulému roku to je iná príprava, pretože nehráme Ligu majstrov. Vtedy to bolo kompaktné, teraz si môžeme dopriať trochu viac času na to, aby si všetko sadlo tak, ako má," tvrdí.

Ceman už vie, ako chutí titul s Košičanmi.
Ceman už vie, ako chutí titul s Košičanmi.TASR / František Iván

Držiteľ ôsmich titulov, štyroch v pozícii hráča a rovnako štyroch v roli trénera, by rád videl v hre Košíc aj ďalší prvok. "Chceme, aby naši obrancovia ešte o niečo viac podporovali ofenzívu. Hlavne Teves nám v tom môže pomôcť, musíme v tomto smere nahradiť Bretona," uvedomuje si bývalý lodivod Banskej Bystrice.

Aj keď sa nová sezóna Tipos Extraligy rozbieha už doslova o niekoľko dní, tak na východe republiky ešte musia vyriešiť detaily v zostave. Mladý útočník Peter Repčík totiž zabojuje o zmluvu v NHL na kempe Utahu.

"V pondelok odchádza na nováčikovský kemp a uvidíme, či dostane pozvánku aj do hlavného. Je to naozaj dobrý hráč, chceme pre neho to najlepšie. Radi by sme ho videli u nás v Košiciach. Ťažká situácia, keďže stále je voľným hráčom. Bude bojovať o zmluvu v NHL a potom uvidíme," podotkol Ceman.

Oceliari vstúpia do nového ročníka so šiestimi legionármi. "Nechali sme jedno miesto otvorené. Uvidíme, akého hráča budeme potrebovať počas sezóny, chceme byť flexiblní, pretože môžu nastať rôzne situácie. Myslím si, že mať šesť legionárov je pre nás ideálne," dodal.