Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liptáci zdolali Slovan, Trenčín druhý raz vyhral. Spišská ostáva na čele, otočka Košíc

Aktualizované
Banská Bystrica potvrdila dobrú formu.
Banská Bystrica potvrdila dobrú formu.HC MONACObet Banská Bystrica/Dominika Körtvélyesiová
Hokejisti Banskej Bystrice vyhrali v utorkovom zápase 8. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy proti Popradu. Michalovce zvládli prestrelku proti Zvolenu. Liptovský Mikuláš zaznamenal prvé víťazstvo v sezóne, zdolal Slovan. Trenčín uspel druhý raz po sebe.

Banská Bystrica - Poprad 3:2 sn

Banská Bystrica vyhrala piaty zápas po sebe, čo je po Spišskej Novej Vsi najdlhšia séria v tejto sezóne. O víťazný gól sa postaral Matthew Boucher, skóroval štvrtý raz v rade. Za ten čas zaznamenal šesť gólov a celkovo je so siedmimi zásahmi druhým najlepším strelcom najvyššej súťaže.

Počet bodov zaokrúhlil na desať. Prvý raz v drese baranov skóroval obranca Michalčin. Poprad však duel dostal do predĺženia, keďže v závere riadneho hracieho času sa presadili Paločko aj Cracknell. Domáci rozhodli o víťazstve v samostatných nájazdoch, rozhodol Petriska. Hosťom sa zranil brankár Belányi.

Michalovce - Zvolen 5:4

Daniil Fominych rozhodol o triumfe domácich 53 sekúnd pred koncom tretej tretiny počas presilovej hry. Dukla vyhrala v štvrtom stretnutí za sebou. Zvolen prehral piatykrát v rade, neuspel v siedmom z ôsmich duelov a je na predposlednej 11. priečke. Domáci sa ujali vedenia, keď Varga svojou strelou z pravej strany prekvapil Boľa. V úvode druhej padli štyri góly počas 77 sekúnd.

Najprv Bondra v oslabení vyrovnal, krátko na to Krastenbergs využil presilovku a Kudrna upravil na 2:2. Macek v 36. minúte poslal Zvolen prvýkrát do vedenia, ale Michalovce v tretej počas 49 sekúnd otočili Drgoňom a Kabáčom. Olson síce v početnej výhode vyrovnal, no rovnako v presilovej hre rozhodol Fominych.

Dukla Trenčín - Žilina 4:3

Domáci po šiestich prehrách v úvode sezóne dosiahli druhý triumf za sebou a posunuli sa na deviate miesto. Žilina zaznamenala tretiu prehru v rade, figuruje na ôsmej priečke. Prvý gól padol až v úvode druhej časti, fínsky útočník Leskinen sa presadil aj v druhom stretnutí za Trenčín.

Mucha v tretej tretine vyrovnal počas presilovky, no domáci počas 163 sekúnd odskočili zásluhou Cardwella a Greena. Žilina síce kontrovala zásluhou Tourignyho, no Baláž rozhodol zakončením do prázdnej brány. Výsledok už len upravil Jones.

Košice - Nitra 5:3

Po prvej tretine Košice prehrávali 0:2, no štyrmi gólmi v druhej časti otočili skóre. Oceliari zvíťazili vo štvrtom zápase v sérii a na konte majú 18 bodov. Nitrania neuspeli v druhom stretnutí za sebou, nazbierali 14 bodov. Výhru domácich režírovali trojbodoví Jääskeläinen (2+1), Pollock (1+2) a Gildon (0+2).

Liptovský Mikuláš - Slovan Bratislava 2:1 pp

Hokejisti Liptovského Mikuláša sa dočkali prvého víťazstva v sezóne. V utorkovom domácom zápase zdolali Slovan po predĺžení, no napriek tomu zostali v tabuľke na poslednom 12. mieste. Rozhodujúci gól strelil v 61. minúte počas presilovej hry poľský útočník Aron Chmielewski.

Slovan začal duel lepšie, už šiestykrát v ročníku sa presadil Wade Murphy. Domáci postupne pridali a v 53. minúte boli odmenení vyrovnávajúcim gólom. Strelu Mezovského tečoval Alexander Avcin. Dosiahol prvý presný zásah v sezóne. Duel dospel až do predĺženia, v ktorom faul Bačika potrestal Chmielewski.

Nové Zámky - Spišská Nová Ves 2:5

Hokejisti Spišskej Novej Vsi vyhrali na ľade Nových Zámkov a potvrdili post lídra súťaže. Na prvom mieste tabuľky majú 20 bodov, ťahajú sériu siedmich výhier po sebe, čo je zatiaľ rekord tejto súťaže. Novozámčania prehrali tretí raz za sebou a priebežne figurujú na 10. mieste tabuľky.

O posledný gól stretnutia sa postaral útočník Zack Andrusiak, ktorý má na konte už deväť gólov a má aj trinásť bodov, takže je najproduktívnejším hráčom aj najlepším strelcom Tipos Extraligy.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore