Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liptáci získali veľké meno. Obranca Foote vyhral po boku Černáka Stanley Cup s Tampou Bay

Defenzívne rady Liptovského Mikuláša vystužil Foote.
Defenzívne rady Liptovského Mikuláša vystužil Foote.BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Novou posilou v zostave HK 32 Liptovský Mikuláš sa stal zámorský obranca Cal Foote (25), ktorý sa s klubom dohodol na ročnej zmluve.

Na pomery slovenskej Tipos Extraligy ide o veľmi  kvalitnú posilu o čom jasne hovorí aj fakt, že tohto hráča si v roku 2017 počas draftu vybrala Tampa Bay už v prvom kole na celkovo štrnástej pozícii V profilige odohral za Lightning a neskôr Nashville i New Jersey v základnej časti 145 zápasov (5+15).

Ďalších trinásť pridal počas play-off sezóny 2021/22, keď s bleskami po boku Erika Černáka oslavoval zisk Stanley Cupu. Cal Foote reprezentoval Kanadu na MSJ 2018, kde získal zlatú medailu. V organizácii Devils aktuálne pôsobí jeho brat Nolan.

Ich otec Adam Foote patrí medzi legendy NHL. Získal dva Stanleyho poháre. Za Quebec, Colorado a Columbus v profilige odohral 1154 zápasov základnej časti (66+242), ďalších 170 duelov pridal v play-off (7+35).

Cal Foote však má vo svojom životopise aj veľmi negatívnu škvrnu, pretože počas spomínaného juniorského šampionátu mal spoločne s ďalšími štyrmi spoluhráčmi, ktorými boli Carter Hart, Alex Formenton, Dillon Dubé a Michael McLeod znásilniť neznámu ženu, z čoho boli začiatkom tohto roka všetci obvinení kanadskou políciou.