Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Máme na čom pracovať, hovorí Ceman. Gabriel po debute so zmiešanými pocitmi

Michalovce a Košice zviedli vyrovnaný duel.
Michalovce a Košice zviedli vyrovnaný duel.TASR - Roman Hanc
Rozhodnutie až v deviatej sérii nájazdov, góly extraligových debutantov, ale aj stratu náskoku 2:0 priniesol duel prvého kola extraligy medzi hokejistami Michaloviec a Košíc. Lepšie doň vstúpili domáci, ktorým však herná prevaha z prvej tretiny a náskok 2:0 napokon stačili iba na bod. Košického trénera Dana Cemana (51) potešilo postupné zlepšovanie výkonu jeho zverencov, asistenta domáceho kormidelníka Mareka Kolbu (44) mrzeli nevyužité gólové príležitosti.

Michalovce - Košice 2:3 sn

Košičania vstúpili do duelu s cieľom vrátiť Michalovčanom prehru 1:4 zo záverečného prípravného zápasu. Boli to však hráči domácej Dukly, kto mal lepší štart. Už v 2. minúte potrestal chybu v defenzíve oceliarov 20-ročný útočník Patrik Gabriel, keď backhendom prekvapil Jaroslava Janusa. Svojho prvého extraligového gólu sa dočkal už v prvom striedaní v debutovom zápase, košického brankára neskôr prekonal aj v samostatných nájazdoch pohotovou strelou. 

"Mám zmiešané pocity. Je škoda, že sme nezvíťazili, no nemôžem povedať, že som vyslovene smutný, pretože tam boli aj pozitívne momenty. Mrzí ma aj to, že mi nevyšiel (druhý) samostatný nájazd. Musíme sa zdvihnúť a hrať tak, aby sme zdolávali takýchto silných súperov," konštatoval Gabriel, ktorý prišiel do Michaloviec po štyroch rokoch vo fínskych mládežníckych ligách.

Na jeho gól nadviazal v 18. minúte útočník Samuel Solenský, keď v predbránkovom priestore zvýšil na 2:0. To však bolo zo strany domácich všetko, góly padali už iba do ich bránky.

"Zápas sme začali tak, ako sme chceli. Ovládli sme prvú tretinu, dali sme v nej dva góly a výborný brankár hostí Janus v nej chytil ďalšie veľké šance. V druhej sme pokračovali, no prišli aj šarvátky a Košičania sa dostali viac do hry, hoci sme tiež mali šance. V tretej tretine dali hostia gól z presilovky zo situácie, ktorú sme si ukazovali v predzápasovom rozbore. To sa nemôže stávať. Na 2:2 sme inkasovali po prehratom osobnom súboji. V predĺžení sme mali dve čisté gólové príležitosti. Nájazdy sú potom 50 na 50, Košičania v nich dali viac gólov a preto zvíťazili," zhodnotil asistent michalovského trénera Marek Kolba.

Tréner oceliarov Dan Ceman bol nespokojný s výkonom svojho tímu v prvej tretine, no o to viac ho potešil gólový obrat, ktorý vyústil do víťazného zásahu Filipa Krivošíka. Predchádzali mu presné zásahy Danicka Martela a Dávida Kohúta, pre ktorých išlo o gólový vstup na extraligovú scénu.

"Myslím si, že v prvej tretine nás domáci úplne prehrali. Jednoducho povedané, boli v nej oveľa lepší ako my. Neviem si vysvetliť, čím to bolo, ale akoby sme neboli pripravení hrať. Našťastie, naše špeciálne formácie boli celkom dobré. V druhej tretine sme sa dostali do hry. Konečne nám začali pracovať nohy a predvádzali sme hru, akú sme chceli. Postupne sme hrali viac a viac v zóne súpera a tlačili na neho. Potvrdilo sa, že proti nášmu častému rivalovi sú to vždy ťažké zápasy. Po tomto stretnutí máme na čom pracovať. Nebol to skvelý výkon, ale myslím si, že máme skvelý tím," konštatoval Ceman.