Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mezei v deň 44. narodenín prehral, Hrnka ľutoval netrafenú prázdnu bránku

Nitra v Košiciach neudržala vedenie.
Nitra v Košiciach neudržala vedenie.TASR – František Iván
Najstarší hráč slovenskej extraligy Branislav Mezei si želal k utorňajším 44. narodeninám víťazný darček, no napokon odchádzal z Košíc sklamaný.

Kapitán corgoňov považoval za hlavné príčiny prehry 3:5 premárnený náskok 2:0 i nezvládnuté oslabenia v druhej tretine. S trpkým pocitom sledoval obrat oceliarov Tomáš Hrnka, ktorý mal v prvej tretine na hokejke tretí gól hostí, no netrafil odkrytú bránku.

V súboji extraligových majstrov uplynulých dvoch sezón začali lepšie Nitrania, ktorí viedli od 2. minúty gólom Bretta Ritchieho a mladík Tomáš Pobežal v prvej časti upravil na 2:0. Hostia mali v prvej časti hru pod kontrolou, no po prvej prestávke sa karta obrátila.

Košičania sa v druhej tretine dostali k trom presilovkám, všetky využili a napokon po nej viedli 4:2. To už bolo pre hostí priveľké sústo.

"Začiatok zápasu sme mali dobrý, škoda tej druhej tretiny. V každom oslabení sme dostali gól. Domáci to zahrali výborne. My sme sa neskôr snažili spraviť niečo s výsledkom, no už to nestačilo. Vylúčenia sa v zápase vyskytnú, no musíme ich lepšie brániť. Vedeli sme, ako budú hrať domáci presilovky a aj ich tak zahrali," konštatoval Hrnka.

V závere prvej časti mohol pridať tretí gól hostí, no strelou spomedzi kruhov netrafil odkrytú bránku Jaroslava Janusa. Puk poslal tesne vedľa nej.

"Nie, ten puk mi neskĺzol, normálne som ho mal na hokejke. Jednoducho som netrafil prázdnu bránku. Vtedy sme viedli 2:0, no nakoniec sa to otočilo. Netvrdím, že sa tak stalo pre túto situáciu, ale mrzí ma to," uviedol Hrnka, ktorý je so siedmimi bodmi (3+4) priebežne tretí v produktivite tímu.

Košice - Nitra 5:3

Mezei si k utorňajším narodeninám želal víťazstvo. "Po prvej tretine to vyzeralo dobre, ale druhú sme pokazili," priznal. Držiteľ oboch nitrianskych titulov hrá v materskom klube 11. extraligovú sezónu za sebou. "Vek až tak nevnímam, je to len číslo, no už je vysoké. Hokej ma stále baví," poznamenal Mezei.