Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na tribúnu posadil skúsenejších, učí sa od Sersena. Kráľovič strelil prvý gól za Slovan

Kráľovič pózuje s pukom za prvý gól.
Kráľovič pózuje s pukom za prvý gól.Mário Bona
Hokejisti Slovana Bratislava zažívajú o poznanie lepší štart do sezóny ako pred rokom. Síce prehrali napríklad na ľade Žiliny a to vysoko 1:6, ale celkovo majú na konte päť víťazstiev zo siedmich duelov a len dva body strácajú na vedúcu Spišskú Novú Ves.

Belasí v nedeľu vyhrali vo Zvolene, pričom stretnutie mali od začiatku pod kontrolou. V druhej tretine viedli 5:1, v jej závere povolili domácim dostať sa na rozdiel dvoch gólov. Dráma sa však v tretej tretine nekonala. O prvý zásah za áčko Slovana a takisto v Tipos Extralige sa postaral devätnásťročný obranca Tomáš Kráľovič.

Rodený Bratislavčan a odchovanec Slovana debutoval medzi seniormi už ako 16-ročný v sezóne 2021/22, dokonca v Lige majstrov proti českému suverénovi posledných sezón z Třinca. Od začiatku tohto ročníka nastupuje pravidelne v treťom obrannom páre, naposledy s kapitánom Michalom Sersenom.

V pozicii zdravých náhradníkov nechal aj takých skúsených hokejistov ako Patrik Maier alebo Ladislav Romančík. Po súboji vo Zvolene bol vyhlásený najlepším hráčom belasých. "Prvý extraligový gól chutí veľmi dobre. Som vďačný, že mi to padlo a otvoril som skóre stretnutia," povedal reprezentant Slovenska v kategórii U20.

Zvolen - Slovan Bratislava 3:5

Veľmi si váži dôveru trénerov. "Som šťastný, že tréneri mi dávajú dôveru. Snažím sa ju využiť čo najlepšie a ukázať im, že si ju zaslúžim. Liga je veľmi vyrovnaná. Aj posledný tím dokáže zdolať prvého. Každý bod je veľmi dôležitý," pokračoval.

Spokojnosť s výkonmi mladíka vyjadril taktiež hlavný tréner Peter Oremus. "Tomáš dostal pozíciu, drží si ju a napreduje. V devätnástich rokoch už hrávajú chlapci seniorské medzinárodné zápasy. Ak si chce šancu udržať, musí pokračovať v takýchto výkonoch," nechal sa počuť lodivod Slovana.

Samotný Kráľovič je rád, že sa môže učiť od skúsenejších spoluhráčov ako Sersen alebo Acolatse. "So Sersom hrám aj v obrannom páre. Veľa ma učí, dáva mi obrovské množstvo cenných rád. Sena je skvelý bek, podľa môjho názoru jeden z najlepších v lige," dodal.