Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najznámejší extraligisti, ktorí ešte nemajú klub pre sezónu 2024/25

Kam povedú kroky Ivana Ďatelinku?
Kam povedú kroky Ivana Ďatelinku?TASR
Nová hokejová sezóna v Tipos extralige pomaly, ale isto otvára svoje brány. Všetky kluby odštartovali spoločné prípravy a hráčske kádre už majú viac-menej zložené, ale bez práce stále ostáva viacero kvalitných hokejistov, na ktorých sa pozreli Flashscore Správy.

Ivan Ďatelinka

Rekordér v počte zápasov za Banskú Bystricu nedávno oznámil, že pod Urpínom nebude pokračovať. Po deviatich rokoch sa rozlúčil s dresom, v ktorom bol veľmi úspešný a získal v ňom okrem iného tri majstrovské tituly. Hoci má 41 rokov, tak kariéru oficiálne stále neukončil. Napriek tomu barani pripúšťajú možnosť, že sa v budúcnosti do klubu vráti v novej pozícii.

Chris Langkow

Skúsený center v minulej sezóne odohral 34 zápasov za Zvolen (6+11), aby sa následne presunul do konkurenčnej Banskej Bystrice, kde absolvoval ďalších 18 vystúpení (2+5). Nebol to však už ten Langkow, ktorý v drese MAC Budapešť zažil 49 a aj 40-bodové sezóny, nenadviazal ani na 39 bodov z ročníka 2022/23 v drese bryndziarov.

Hunter Fejes

Košičania oznámili, že americký útočník v ich mužstve pokračovať nebude. V kulároch sa hovorí o ponuke z Česka, ale to potvrdené nie je. Na východ republiky prišiel pred uzávierkou prestupov sezóny 2022/23 a k titulu prispel 21 bodmi v 24 dueloch. Posledná základná časť mu vyniesla slušných 20 gólov, ako aj 21 asistencií. V play-off sa presadil štyrikrát.

Chase Berger

Americký center herne nenadviazal na ročník 2021/22, v ktorom si spravil dobré meno v drese Banskej Bystrice a získal ponuku z DEL-ky. Košice ho zobrali pred rokom, no sľubovali si viac ako 27 bodov v základnej časti a dva play-off. Berger je, samozrejme, všestranným typom hráča, ktorého vedia tréneri použiť, napríklad, aj v oslabeniach.

Troy Loggins

Po príchode do Nových Zámkov na konci sezóny 2022/23 naznačil potenciál. V minulom ročníku odohral 38 duelov s 30 bodmi, vrátane 21 gólov, čo nie sú najhoršie čísla. Na juhu Slovenska sa napriek tomu rozhodli staviť na iných legionárov.

Mike Lee

Vyzerá to tak, že americký obranca po dvoch rokoch zmení zamestnávateľa. V sezóne 2022/23 odohral 45 zápasov so ziskom 35 bodov (7+25) a mal 11 plusových bodov. Práve v tejto štatistike sa zhoršil najviac, nakoľko naposledy ukončil základnú časť s 22 mínusovými bodmi. Okrem toho strelil osem gólov a nazbieral dvadsať prihrávok.

Juraj Mikúš

Skúsený útočník má už 37 rokov a najlepšie sezóny dávno za sebou. Spomienka na 90 bodov v drese Skalice je síce pekná, ale realita sa zmenila. Mikúš stále dokáže byť pre mužstvo veľmi platný, avšak už nie v rámci produktivity. V poslednom ročníku strelil päť gólov a pridal osem asistencií, rozdelil ich medzi Nové Zámky a Trenčín.

Peter Šišovský

Tridsaťdvaročný útočník absolvoval v najvyššej slovenskej súťaži takmer 600 zápasov, ale počas posledných dvoch rokov ich pre zdravotné problémy odohral za Nové Zámky iba 42 a získal len desať bodov. Životnú 46-bodovú sezónu 2017/18 už asi nezopakuje, ale stále by mohol byť platným členom do nižších formácií.

Brendan Ranford

Kanadský útočník sa v októbri po dvoch rokoch v Nemecku vrátil do Slovana a okamžite ukázal, akým kvalitným hráčom je. Základnú časť ukončil s priemerom takmer bodu na zápas, v play-off na túto métu dosiahol. Napriek tomu sa belasí rozhodli, že stavia na skoro úplne nových legionárov, a tak si hokejista so skúsenosťami z NHL hľadá nový klub.

Brent Gates

Americký útočník mal skvelú základnú časť, pretože v drese Nitry počas 48 odohraných zápasov získal až 52 bodov za 14 gólov a 38 asistencií. Stal sa siedmym najproduktívnejším hráčom celej súťaže, no od 8. marca nehral pre zranenie. Vynechal celé play-off a čo s ním bude, je nateraz otázne.

Ben Betker

Robustný obranca na Slovensku obliekal dresy Detvy aj Zvolena, v sezóne 2022/23 hral za Poprad a hoci neskôr odišiel do Fehérváru, tak sa pod Tatry vrátil. V 42 dueloch predošlého ročníka strelil dva góly a pridal 15 asistencií, nazbieral však až 86 trestných minút. Vyzerá to tak, že jeho ďalšie kroky povedú do zahraničia.

Ján Brejčák

Ani Ján Brejčák nemá zmluvu, no to v jeho prípade vzhľadom na posledné sezóny nie je žiadnym prekvapením. Majster Slovenska aj Fínska, či strieborný z Nórska takisto predošlý ročník začal súťažne až v novembri, keď sa dohodol práve s materským Popradom. Podľa všetkého to môže byť podobné i tentoraz.

Martin Bakoš

Už dlhšie koketoval s návratom do Spišskej Novej Vsi, nakonec tak urobil v minulej sezóne a pomohol mužstvu postúpiť do historického finále. Celkovo odohral 45 zápasov a získal 30 bodov za 16 gólov a 14 asistencií. Predpokladá sa, že Bakoš bude čakať na zaujímavú ponuku zo zahraničia.

Jake Cardwell

Tridsaťdvaročný bek v minulosti hral na Slovensku za Nové Zámky, Banskú Bystricu i Nitru, ale potom odišiel do nadnárodnej Alpskej ligy, následne si rekreačne chodil doma v Kanade zahrať za North Dundas v amatérskej EOSHL, ale pred play-off ho zlanáril Poprad. Cardwell už v minulosti naznačil, že pomaličky pomýšľa aj na koniec kariéry.