Návrat Kmeča do Nitry sa rysoval už dlhšie, klub pracuje na hĺbke v tíme

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat Kmeča do Nitry sa rysoval už dlhšie, klub pracuje na hĺbke v tíme

Kmeč sa vrátil na lavičku Nitry.
Kmeč sa vrátil na lavičku Nitry.TASR
Na lavičku Nitry sa pre niekoľkými týždňami vrátil Andrej Kmeč (46), ktorý sa stal staronovým hlavným trénerom úradujúceho slovenského majstra. V rozhovore pre klubový web hovoril o rôznych témach.

Sám prezradil, že jeho návrat pod Zobor sa rysoval už nejaký čas a pokojne sa tak mohlo stať aj skôr ako počas tohto leta. "Keď som nebol voľný, nejako som to neriešil. Ale náznaky návratu tam boli, už keď som bol vo Zvolene. Vždy som však predlžoval na rok. Pár rokov to nesadlo, ale teraz to už vyšlo," povedal Kmeč.

"Uvoľnil som sa spod zmluvy a samozrejme, aj Tondov odchod tomu celému pomohol. Ale už v čase jeho pôsobenia boli debaty o mojom návrate k nemu. Len to vždy vyšlo inak. Napríklad v krátkom období medzi Zvolenom a Slovanom tiež boli rozhovory o Nitre, ale vtedy bol realizačný tím plný, ja som v ňom nevidel svoju realizáciu, odvádzali veľmi dobrú prácu," prezradil.

Nitra aktívne pracuje na skladaní tímu a aj keď jej odišli niektorí hráči, tak prišli náhrady. Veľa sa čaká hlavne od legionárov, akými sú Alger a Auk. "Hlavne v play-off šírka kádra veľa zaváži. Najmä, keď prídu zranenia. Druhým faktorom je zdravá konkurencia v tíme, ktorá hráčov posúva. Hĺbka tímu je určite vítaná," pokračuje.

"Na dvanásť útočníkov sa sezóna odohrať nedá. Nitra svoje posledné play-off tak dobre zvládla aj preto, že oproti iným tímom nemala takmer žiadne zranenia. Ale vieme, že na to sa nedá spoliehať," nechal sa počuť Kmeč.

Zaujímavé bude sledovať aj to, ako sa bude dariť mladému útočníkovi Tomášovi Pobežalovi, ktorého čaká draftová sezóna. "Vieme, že má dôležitý ročník a šancu. Vďaka jeho vlastnostiam a mysleniu by to mohli byť aj horné kolá. Chceme mu pomôcť túto cestu otvoriť. Ale nikdy to nie je stopercentné, tiež si musí svoje miesto zaslúžiť," tvrdí Kmeč.

"Samozrejme, zo začiatku sa dajú niektoré veci vysvetliť a je na ňom, ako rýchlo to uchopí a prenesie do hry. Filozofia pomôcť hráčom k dobrému draftu tu je, ale nesmie to byť umelo. Musí to byť vzájomná cesta, kde budeme pomáhať my jemu, ale aj on tímu. V Nitre určite začne a verím, že tu odohrá celú sezónu," nadviazal.