Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neakceptovateľné, budeme reagovať, píše Trenčín. Je to hanba, hovorí kapitán Záborský

Trenčín zažíva hororový úvod do novej sezóny.
Trenčín zažíva hororový úvod do novej sezóny.TASR - Lukáš Grinaj
Dukla Trenčín zažíva doslova katastrofálny vstup do novej sezóny Tipos Extraligy. Vojaci nevyhrali ani jeden z troch zápasov. Ba čo viac, na poslednom mieste tabuľky majú vysoko negatívne skóre 3:18. Fanúšikovia sa na sociálnych sieťach búria, klub avizuje zmeny.

V utorok podľahla Dukla na domácom ľade Košiciam vysoko 0:7. Rovnako sedem gólov dostala aj na úvod proti Nitre. Tréner Ernest Bokroš je teda na tenkom ľade. Trenčania po poslednom stretnutí zanechali jasný odkaz. "Neakceptovateľné. Budeme reagovať...," napísal klub ku grafike s konečným výsledkom.

Tím spod hradu Matúša Čáka kopí množstvo chýb, ktoré ich stoja veľa. "Ani neviem, čo mám na to povedať, pretože 0:7 je pre nás strašný výsledok. Zrážajú nás dole individuálne chyby, tým pádom nám nefunguje herný systém. Odohrali sme dvanásť presilových hier a ani z jednej sme nedali gól," hodnotil Bokroš pre klubový web.

"Musia nám pomôcť špeciálne formácie, na takýchto góloch sa vieme chytiť. Strelecky sa so súpermi držíme, ale oni dávajú góly a my nie. Čo súper vystrelí, to je gól. S tým budeme musieť niečo robiť. Musia nás podržať brankári, potrebujeme hrať disciplinovanejšie, aby nám fungoval systém," pokračoval skúsený lodivod.

Očakávaný efekt zatiaľ nemajú ani legionári. Gordie Green síce získal tri body, bol pri každom góle svojho tímu, ale inak to nie je ružové. Dvakrát sa do štatistík zapísal Brett Stapley (0+2) a raz Sean Josling (1+0). Okrem nich bodovali už iba Tomáš Záborský (1+1) a Jozef Baláž (1+0).

"Máme kvalitných súperov, toto však nie je o nich, ale o nás. Hokej sa hrá na ľade, tam to musíme dokázať. Potrebujeme vyhrať, potrebujeme streliť góly, aby na hráčov hneď z úvodu nepadla deka, aby neboli frustrovaní. Musíme viac zatlačiť na zahraničných hráčov, máme päť útočníkov, no produktivitu nám neprinášajú," doplnil Bokroš.

Švédsky útočník Filip Ahl je navyše v štatistike +/- negatívnym lídrom celej súťaže, nazbieral už sedem záporných bodov. Veľmi zlé štatistiky majú brankár Marcel Melicherčík, ktorý priemerne inkasoval 5,5 gólu na zápas pri 80,7-percentnej úspešnosti zákrokov a proti Košiciam ešte horšie vyšiel Michal Valent (7,0 g/z a 76,7 %).

"Nebudeme si klamať, je to hanba a veľmi zlý začiatok sezóny. Nikto si ho takto nepredstavoval. Sme v tom sami a musíme sa z toho vyhrabať. Tých chýb je tam viacero, nejdú nám oslabenia ani presilovky, v hre 5 na 5 dostávame góly, nepreberáme si dobre hráčov," otvorene hovorí kapitán Tomáš Záborský.

Trenčín - Košice 0:7

"Šancí máme dosť, ale nepremieňame ich. Súperi sú efektívni, trestajú nás z každej chyby, potom sa to na nás valí, treba to zastaviť čo najskôr. Bolí to, ľudia chcú vidieť výsledky, zmenu a víťazstvá. My chceme to isté. Bohužiaľ, to nám teraz nejde. Musíme sa k tomu postaviť ako chlapi a zmeniť to," nadviazal líder tímu.