Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nepriestrelný Vay privádzal Zvolenčanov do zúfalstva. Nepúšťali nás do ničoho, vraví Kukuča

Hokejisti Popradu uspeli na ľade Zvolena.
Hokejisti Popradu uspeli na ľade Zvolena.TASR - Veronika Mihaliková
Hokejisti Zvolena nepredĺžili trojzápasovú víťaznú sériu. V 12. kole Tipos Extraligy nestrelili na domácom ľade proti Popradu gól a prehrali 0:2. Nedokázali nájsť recept na pozornú defenzívu súpera a hlavne spôsob ako prekonať brankára Adama Vaya (30).

Zvolen - Poprad 0:2

Keď už puk putoval za chrbát hosťujúceho strážcu, zazvonila žŕdka. "Nemali sme dobrý úvod zápasu. Inkasovali sme prvý gól, a keď nedáme doma žiadny, nemôžeme zvíťaziť. Mali sme víťazné strety za sebou, chceli sme sériu natiahnuť. Žiaľ, nepodarilo sa nám to."

"Zvonila tam aj žŕdka, no výborne im zachytal brankár. Popradčania hrali zodpovedne v obrane a nás do nejakých extrémnych šancí nepúšťali," priznal po stretnutí zvolenský útočník Andrej Kukuča, ktorý prišiel pod Pustý hrad práve z Popradu po dvoch predchádzajúcich sezónach.

"Mal som to trochu v hlave, ale nejako som nad tým extra nezamýšľal. Tomu, že sme prehrali druhýkrát s Popradom v tejto sezóne, neprikladám význam. Možno po štyroch prehrách by to už bolo iné. Musíme sa poučiť zo zlého začiatku duelu a to čím skôr.“

Hrdinom duelu bol maďarský brankár Ádám Vay, ktorý vychytal všetkých 47 zvolenských striel. Po výhre neskrýval radosť. "Keď brankár vychytá čisté konto, tak to nikdy nedokáže bez spoluhráčov. Tí pracovali veľmi dobre a blokovali strely. Musím poďakovať obrancom, pretože odviedli veľmi dobrú robotu, takže im ďakujem, veľmi mi pomohli."

Ostatné vzájomné merania síl.
Ostatné vzájomné merania síl.Flashscore

Zvolenčania boli v zápase aktívnejším tímom, ale nebrali ani bod. "Bolo ťažké hrať proti tomuto súperovi, pretože si vedel vytvoriť tlak. Domáci si umne posúvali puk a mali veľa dobrých striel, ale bol som na to pripravený a ukázal svoje možnosti."

"Je to dôležitá výhra, každá jedna je dôležitá. Mali sme horšie obdobie, ale tvrdo pracujeme a posúvame sa dopredu. Snažíme sa tlačiť sami na seba, aby sme boli lepší," dodal 30-ročný Vay.