Nitra má staronového trénera. Po odchode Stavjaňu na lavičku usadol Kmeč

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nitra má staronového trénera. Po odchode Stavjaňu na lavičku usadol Kmeč

Kmeč sa vracia na lavičku Nitry.
Kmeč sa vracia na lavičku Nitry.TASR
Novým trénerom HK Nitra sa stáva Andrej Kmeč (46), s ktorým sa vedenie úradujúceho šampióna dohodlo na dvojročnom kontrakte.

Nahradil Antonína Stavjaňu. Kmeč v uplynulej sezóne pôsobil ako asistent trénera Petra Oremusa vo Zvolene a potom aj v Slovane Bratislava. Zmluvu so Slovanom mal aj na nasledujúci ročník, ale s klubom sa dohodol na jej ukončení.

V Nitre strávil bývalý hokejista prevažnú časť profesionálnej kariéry, ukončil ju v roku 2014. V štruktúrach corgoňov odštartoval aj svoju trénerskú púť. Po dvoch rokoch v pozícii asistenta prevzal kormidlo ako hlavný kouč v sezóne 2016/17 a Nitru doviedol až k zisku strieborných medailí. Tandem na lavičke tvoril tiež so Stavjaňom, pričom táto spolupráca pramenila v bronz a následne ďalšie striebro.

"Som rád, že sa veci napokon vyvinuli takto a Andrej sa uvoľnil spod zmluvy, ktorú mal so Slovanom. Vďaka tomu sa otvorila cesta na jeho angažovanie k nám. Po konci trénera Stavjaňu sme hľadali hlavného trénera a sme radi, že sa naskytla táto možnosť. Veci do seba dobre zapadli, Andreja tak môžeme znova privítať u nás. Poznáme sa veľmi dobre a takisto dobre poznáme aj jeho prácu," povedal pre klubový web prezident Nitry Miroslav Kováčik.

Za štyri sezóny nabral nové skúsenosti po boku Peťa Oremusa, takisto získal nové poznatky aj v reprezentačnej osemnástke. Prichádza do stabilizovaného realizačného tímu, ktorý ostal celý pokope. Bez problémov tam zapadne, s každým sa dobre pozná. Je z Nitry a boli by sme radi, keby sa mu darilo dlhé obdobie. Radi by sme mali slovenského trénera priamo z nášho mesta," dodal Kováčik.