Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nitra rieši problémy v zostave, vracia sa Bubela. Čo prinesie do mužstva Ritchie?

Tréner Kmeč musí riešiť problémy so zostavou.
Tréner Kmeč musí riešiť problémy so zostavou.TASR - Lukáš Grinaj
Nitra ako obhajca titulu v Tipos Extralige vstúpila do novej sezóny dobre, pretože vyhrala úvodné dva zápasy, ale potom jej nevyšiel súboj v Poprade. Navyše okrem prehry zaznamenala aj hráčske straty.

Šikovný útočník Sebastián Čederle má zlomené zápästie, pričom musel dokonca absolvovať operáciu a ako napísal klub spod Zobora, tak vynechá dlhší čas. Bližšie špecifikované to ale zatiaľ nebolo, nakoľko to nevedia ani v Nitre. Tiež si budú musieť počkať na to, ako sa situácia vyvinie.

Nitra - Zvolen (piatok, 18:00)

"Operáciu absolvoval až vo štvrtok. V utorok mu to dali do dlahy. Operácia by mu mala zabezpečiť skorší návrat. Dúfame, že sa čoskoro vráti. Súčasný stav nás neteší. Presnú dĺžku absencie budeme naozaj vedieť až o pár dní, preto to teraz nechcem špecifikovať," povedal pre klubový web tréner Andrej Kmeč.

Okrem toho dostal dištanc na jeden zápas útočník Tomáš Hrnka. Ten nepomôže corgoňom v piatkovom domácom dueli so Zvolenom. Dôvodom je zákrok z 38. minúty utorňajšieho stretnutia na ľade Popradu za úder do oblasti hlavy a krku protihráča v zraniteľnej pozícii.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

"So zostavou máme trochu starosti. Vypadli nám spomínaní Čederle a Hrnka, teda dvaja strední útočníci. Vráti sa aspoň Bubela. Riešime aj ďalšie otázniky, múdrejší budeme až ráno v deň zápasu," prezradil Kmeč, ktorý načrtol aj to, kedy by mohol debutovať Brett Ritchie.

Kanadský útočník so 401 zápasmi v NHL by mal byť pre Nitru výraznou posilou. Pod Zobor pricestuje až v piatok ráno, následne sa uvidí, či okamžite nastúpi. "Hneď si dáme prvý rozhovor a na základe toho sa rozhodneme, či bude hrať," pokračoval.

Kmeč zároveň uistil, že aj keď ide o robustného hokejistu, tak Ritchie disponuje značnými hokejovými kvalitami. "Ľudia si už asi pozreli, akú má výšku. Veríme, že bude silným hráčom v priestore pred bránkou. Pri jeho skautingu sme videli, že na tú postavu má aj výborný pohyb. Ak by si ľudia mysleli, že berieme bitkára, tak určite to tak nie je. Je to hokejista, ktorý sa vie aj pobiť," dodal.