Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nitra v predohrávke zdolala Žilinu, rozhodol dvojgólový Buček

Nitra zdolala Žilinu na jej ľade.
Nitra zdolala Žilinu na jej ľade.TASR – František Iván
V utorkovej predohrávke 13. kola hokejovej Tipos Extraligy vyhrali hráči Nitry na ľade Žiliny a potvrdili šiestu priečku. Vlci ostávajú na ôsmej pozícii.

Žilina - Nitra 3:4

Pod Dubňom sa hral atraktívny a pre oka diváka zaujímavý hokej. Žilina viedla po nahodení Diakova a výbornom teči v podaní Bezúcha. Pred koncom prvej tretiny však Nitra zásluhou zlepených gólov Lacku s Bučekom skóre otočila. Vyrovnať dokázal prekvapivým nahodením Tourigny, čím nachytal brankára Aittokallia.

Corgoňov do vedenia vrátil Jackson, ktorý pretlačil puk cez Vargu aj betón LaCouveeho. Situáciu síce ešte riešil aj videorozhodca, ale gól platil. V treťom dejstve poslal Nitru ranou z prvej do dvojgólového vedenia Samuel Buček, postaral sa o svoj druhý gól v stretnutí a celkovo 167. v najvyššej súťaži.

V rámci historických tabuliek mu patrí 57. miesto. Obranca Cotton zaknihoval svoju trinástu asistenciu v sezóne, čo je v tomto smere najlepšie číslo v celej lige. Iskierku nádeje pre vlkov vykresal v presilovej hre Varga. Domáci tréner Bartovič v závere odvolal brankára, ale Žilina vyrovnať nedokázala.