Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nitra zdolala Žilinu v 20 z 22 zápasov. Nepochopiteľne sme začali vymýšľať, tvrdí Bartovič

Žilina znova nestačila na Nitru.
Žilina znova nestačila na Nitru.Vlci Žilina
Hokejisti Nitry vyhrali v utorkovej predohrávke 13. kola Tipos Extraligy aj druhý vzájomný zápas proti Žiline v tejto sezóne. Ak berieme do úvahy všetky stretnutia v najvyššej súťaži, tak sériu úspechov s vlkmi natiahli už na deväť duelov a zároveň vyhrali až 20 z ostatných 22 vzájomných zápasov.

Žilina tak uspela v dvoch z troch domácich duelov v rade. Teraz na ňu čaká šnúra piatich vystúpení vonku, keďže sa postupne predstaví vo Zvolene, Liptovskom Mikuláši, Spišskej Novej Vsi, Košiciach a na Slovane. November pritom Vlci otvoria tromi zápasmi počas troch dní, keďže ako jediný tím Tipos Extraligy sú účastníkom Slovenského pohára.

Tréner Milan Bartovič videl na svojich zverencoch pozitíva, ale aj negatívne veci. "Mali sme dobrý vstup, dali sme gól na 1:0 presne tak, ako sme chceli. Nepochopiteľne sme však začali vymýšľať. Prišiel majster a my sme opäť robili parádičky na modrej čiare, čo viedlo k stratám pukov. Tak skúsený tím to vie využiť," hodnotil.

"Namiesto vedenia a zatlačenia bolo 1:2. Aj keď sme vyrovnali, stále sme si hovorili, že Nitra bude čakať na naše chyby na modrej. To sa znova potvrdilo pred gólom na 3:2 pre súpera. Inkasovali sme aj štvrtý a hoci sme sa ešte vrátili na kontakt, nemali sme už v závere sily na to, aby sme zápas dotiahli k bodu."

Žilina sa v hre bez brankára síce dostala k šanciam, lenže Aittokallio už štvrtý zásah nedostal. "Nemali sme takú energiu, akú by sme si predstavovali. Je to škoda, pretože aspoň po bode sme siahali," doplnil mierne sklamaný Bartovič.

Podobne hodnotil duel aj útočník Juraj Bezúch. "Vedeli sme, že nás proti výbornému súperovi nečaká nič ľahké. Mrzí nás, že sme nezískali tri body. Bolo to tesné až do gólu na 2:4. Na konci sme znížili, mali sme šance aj v hre bez brankára, ale, bohužiaľ, nepadlo nám to tam," tvrdí.

Krídelník prvej formácie pre menšie zdravotné problémy vynechal úvodných päť zápasov, posledných šiestich už hral a počas ostatných štyroch zakaždým vylepšil osobnú bilanciu, čo mu vynieslo zhodne tri góly aj asistencie. "Som rád, že sa mi strelecky a bodovo darí, ale radšej by som to vymenil za tímové body," poznamenal.

Nitriansky tréner Andrej Kmeč bol spokojný s výhrou, ktorá znamená, že Nitra má šiestej priečke o šesť bodov viac ako siedmy Poprad, pričom iba jeden stráca na trio Michalovce, Banská Bystrica a Košice. Dva razy sa presadil Samuel Buček, ktorý má na konte už 157 gólov v Tipos Extralige.

"Vyrovnaný zápas. Trocha viac sme boli na puku my. Žilina hrá jednoduchý aktívny hokej, snaží sa dostávať jednoduché puky po mantineli do stredného aj do útočného pásma. S tým sme si poradili. Mali sme slušnú rozohrávku, celkovo mám pocit, že sú to zaslúžené body," hodnotil Kmeč.