O'Leary študuje extraligu. Snažím sa spoznať tendencie každého tímu aj trénera, tvrdí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

O'Leary študuje extraligu. Snažím sa spoznať tendencie každého tímu aj trénera, tvrdí

Jason O'Leary sa teší na pôsobenie v Spišskej Novej Vsi.
Jason O'Leary sa teší na pôsobenie v Spišskej Novej Vsi.HK Spišská Nová Ves
Hokejistov Spišskej Novej Vsi od novej sezóny v pozícii hlavného trénera povedie Kanaďan Jason O'Leary (45), ktorý síce ako hráč nespravil dieru do sveta, ale v pozícii kormidelníka si cez pôsobenia v mládeži v Rakúsku či Švajčiarsku urobil veľmi dobré meno. Postupne dostal šancu viesť Iserlohn v nemeckej DEL či SCL Tigers, ktorý hrá poprednú švajčiarsku NLA. Posledné dve sezóny lodivodom francúzskeho Angersu.

Teraz prichádza na východ Slovenska, nahradil Čecha Vlastimila Wojnara. Po finále majú na Spiši znova vysoké ciele, pričom klub, ktorý stále napreduje a posúva sa, túži získať majstrovský titul. O'Leary už bol osobne v Spišskej Novej Vsi a robí všetko pre to, aby bol vicemajster čo najlepšie pripravený na nadchádzajú ročník.

"Pozerám množstvo videí a pripravujem náš taktický balík. Oslovujem hráčov a taktiež pomáham manažmentu pri príchodoch hokejistov. Máme veľa vecí, ktoré sa týkajú tréningového kempu a plánujeme prípravné zápasy. Okrem toho sa musím pripraviť na sťahovanie do Spišskej," povedal pre klubový web.

O'Leary vyzdvihol zloženie kádra. Síce z neho odišlo niekoľko opôr, ale pribudli iní hráči: "Veľmi sa mi páči, ako sa náš tím tvorí. Pozície máme obsadené kvalitnými hráčmi. Môžem však povedať, že už teraz sa teším, kedy to vypukne. Myslím si, že máme skvelú kombináciu rýchlosti a zručnosti," pokračoval.

Jediný legionár, ktorý neodišiel, je Nerijus Ališauskas. Ostatní zahraniční hokejisti už spoznali svoje nové pôsobiská. Pred sezónou pribudli brankár Mareks Mitens, obranca Ryan MacKinnon a útočníci Dante Hannoun, Connor Ford či Zack Andrusiak.

"Rozprával som s každým legionárom. Osobne nepoznám všetkých, niektorých áno. Dal som im moju predstavu o tom, čo môžu odo mňa očakávať. Podobne som to urobil so slovenskými hráčmi. Dostali zopár otázok a dal som im príležitosť vidieť, aký som človek. Pripojil som k tomu aj moje očakávania," prezradil.

Spišská Nová Ves má káder už takmer hotový. Posilniť sa chce ešte na pozícii obrancu a centra, pričom pri oboch by malo ísť o rozdielového hráča. "V súčasnosti máme v hľadáčiku posledného chalana. Naozaj teraz nemám žiadny zoznam hráčov, ktorých by som ešte chcel."

"Ak budeme mať šťastie a podarí sa nám ho angažovať, budeme dobre pripravení na sezónu. Potom to už bude len otázka správneho nastavenia, nájdenia optimálnych formácií. Samozrejme, budeme k tomu potrebovať šťastie a aby boli hráči zdraví," myslí si.

O'Leary tvrdo pracuje na tom, aby spoznal slovenskú Tipos Extraligu čo najlepšie a bol plne pripravený na všetko, čo ho čaká.

"Snažím sa spoznať tendencie každého tímu aj trénera, sledovať veci, ktoré vidím, aby som vedel, čo ma čaká od septembra. Pokúšam sa zoznámiť s ligou. Nemyslím si, že vo svete existuje veľa rôznych štýlov hokeja, ale každá súťaž má svoje jedinečné vlastnosti," dodal kanadský tréner.