Oremus má v Slovane nových asistentov, pomáhať mu budú Obšut a Surový

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oremus má v Slovane nových asistentov, pomáhať mu budú Obšut a Surový

Oremus chce vrátiť Slovan na najvyššie priečky.
Oremus chce vrátiť Slovan na najvyššie priečky.TASR
Tomáš Surový (42) a Jaroslav Obšut (47) sa stali novými asistentmi hlavného trénera Petra Oremusa (53) v hokejovom Slovane Bratislava. K účastníkovi Tipos Extraligy sa pripoja 22. júla na začiatku letnej prípravy.

Surový pôsobil ako asistent trénera dve sezóny v rodnej Banskej Bystrici, jeden rok v Michalovciach a vlani zároveň ako asistent trénera reprezentácie Slovenska do 20 rokov. Počas svojej aktívnej hráčskej kariéry získal striebro na MS 2012, ktoré sa konali vo Fínsku a Švédsku.

"Nesmierne si vážim príležitosť pracovať v takom veľkom klube, ako je Slovan Bratislava. Zároveň je pre mňa osobne obrovskou cťou spolupracovať s takým skvelým a rešpektovaným trénerom, ako je Peter Oremus. Verím, že spoločnými postupnými krokmi vrátime Slovan späť na pozície, ktoré mu patria. Samozrejme, všetko musí byť podložené poctivou prácou nás všetkých v klube. Veľmi sa na túto výzvu teším a pristupujem k nej s maximálnou pokorou," povedal Surový pre hcslovan.sk.

Jaroslav Obšut stál uplynulé tri roky na striedačke dorastu HC Slovan Bratislava U18 ako asistent trénera Michala Macha, s ktorým získal jeden titul majstra Slovenska (2023) a dve strieborné medaily. "Ponuka asistenta trénera pri A-mužstve HC Slovan ma veľmi potešila. Teším sa najmä na spoluprácu s Petrom Oremusom, celým realizačným tímom a hráčmi. Verím, že spoločným úsilím sa nám podarí urobiť nasledujúcu sezónu úspešnou," uviedol Obšut.

Športový manažment belasých pristúpil k hľadaniu nových asistentov po tom, čo Andrej Kmeč z rodinných dôvodov požiadal o uvoľnenie spod platného kontraktu a následne sa vrátil do Nitry.