Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Országh o svojom trénerskom jubileu nevedel. Liptákom svetlé momenty na body nestačia

Országh odkoučoval pod Urpínom už 350. zápas na lavičke baranov.
Országh odkoučoval pod Urpínom už 350. zápas na lavičke baranov.TASR - Ján Krošlák
Hokejisti Banskej Bystrice po piatkovej domácej prehre so Zvolenom dokázali v nedeľnom desiatom kole Tipos Extraligy opäť zvíťaziť. Na svojom ľade zdolali Liptovský Mikuláš 5:2 a pripísali si šiestu výhru z uplynulých siedmich stretnutí.

Zásluhu na tom má aj obranca David Stránský, ktorý dosiahol tretí gól bystrického mužstva s prívlastkom víťazný. Neskrýval tak spokojnosť.

"Zápas hodnotím pozitívne, vyhrali sme, potrebovali sme sa dostať na víťaznú vlnu, lebo posledný duel sme doma prehrali v derby a chceli sme to odčiniť pred domácim publikom. Bavili sme sa o tom, že dobré mužstvá definuje to, ako sa dokážu odraziť od svojich prehier, a to sme dokázali. Mali sme veľmi dobrý štart do stretnutia, ale trošku nás to vyviedlo z rytmu a potom sa dostal do hry aj Liptovský Mikuláš, takže to bolo ťažšie. Pri mojom góle som dostal výbornú prihrávku. Videl som, že útočník predo mnou nie je v dráhe strely, tak som to poslal na bránku, kde bol výborný súboj nášho najmladšieho benjamínka. Čiže gól patrí aj jemu za výbornú robotu," prezradil.

Banská Bystrica - Liptovský Mikuláš 5:2

Domáci znovu prehrali druhú tretinu. Tentoraz iba 0:1, no celkovo im stredné dejstvá ani v predchádzajúcich dueloch nevychádzajú. "Priznám sa, že som nad tým nerozmýšľal, že prečo v druhých tretinách nedávame góly. Máme v nich ďaleko striedačku, takže sa snažíme hrať v útočnom pásme, no žiaľ nie sme v nich úplne efektívni," zamyslel sa Stránský.

Pre trénera Vladimíra Országha bol duel s Liptovským Mikulášom 350. zápas na lavičke Banskej Bystrice v pozícii hlavného trénera. Na tento štatistický údaj reagoval pred médiami po stretnutí prekvapene.

"Priznám sa, že to ani neviem. Je to pekné číslo, musím si to zapamätať, čas beží. Som domáci, takže si vážim, že som tú šancu od bývalého vedenia vôbec dostal, keď som bol mladý začínajúci tréner. Cením si, že sa bývalý majiteľ klubu Ďuro Koval nebál do toho ísť a dal mi šancu, pretože v dnešnej dobe nie je jednoduché dať šancu mladému trénerovi. Zatiaľ som tu a dúfam, že pridám k tej 350-ke ďalšie pekné číslo. Trénovať ma zatiaľ baví, to ma napĺňa, som zdravý. Pokiaľ budem mať mužstvu alebo aj iným mužstvám čo dať, tak budem rád. Trénerský hokejový život je kočovný, raz ste tam, inokedy niekde inde. Mňa to zatiaľ napĺňa a budem rád, keď tomu tak bude i naďalej."

V Liptovskom Mikuláši riešia iné problémy. Mužstvo je na poslednej priečke v tabuľke a prehralo deviaty zápas z odohraných desiatich kôl v extralige. Hostia pod Urpínom po úvodných dvoch inkasovaných góloch už v 89. sekunde vymenili brankára. Medzi žrde putoval Filip Surák.

"Ešte sa mi nestalo, že by som išiel na ľad ako striedajúci brankár takto skoro, teda v 89. sekunde. Možno je to lepšie takto skôr ako neskôr, lebo je človek ešte z rozcvičky viac zahriaty. Nejdem medzi žrde taký stuhnutý. Musím však byť pripravený, či pôjdem v prvej alebo päťdesiatej minúte," povedal.

Surák napokon inkasoval dva góly, posledný piaty dali barani do opustenej bránky pri hre Liptákov bez gólmana v šestici.

Tabuľka Tipos Extraligy.
Tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

"Zápas poznačil práve ten úvod. Prehrávame 0:2 a zase to potom doťahujeme. V každom zápase máme svetlé momenty, ale bohužiaľ, nestačí to. Musíme hrať celých 60 minút poctivý, zodpovedný hokej. Zatiaľ však toho nie sme schopní. Musíme bojovať. Myslím si, že bojovnosť sa nám uprieť nedá, ale vidíme, že to nestačí. Musíme byť lepšie mentálne pripravení. V tomto zápase sme znovu predviedli hlúpe fauly a aj nejaké technické chyby. To sú veci, ktoré nás zrážajú na kolená. Liga je vyrovnaná, každý súper je veľmi silný a po takýchto chybách sa misky váh preklopia na stranu súpera," zhodnotil prehru v Banskej Bystrici i posledné neúspechy tímu 28-ročný Surák.