Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Országh sa vrátil do Bystrice, emócie nedal najavo. Je to práca, kulisy nevnímam, hovorí

Országh sa do Banskej Bystrice vrátil víťazne.
Országh sa do Banskej Bystrice vrátil víťazne.TASR - Ján Krošlák
Návrat Vladimíra Országha (47) na banskobystrickú striedačku po šiestich rokoch mal víťazný nádych. Jeho zverenci v prvom kole Tipos Extraligy zdolali Spišskú Novú Ves 4:3 po predĺžení a získali dva body.

Rozhodli o nich až v poslednej minúte nadstaveného času po góle obrancu Borisa Žabku. Dvakrát sa trafil kanadský útočník Matthew Wedman, ktorý na konci druhej minúty otvoril gólový účet nového ročníka celej súťaže.

"Sme vďační za toto víťazstvo. Liga bude vyrovnaná, každý bod sa počíta. Vyhrali sme proti kvalitnému tímu, ktorý dobre korčuľoval. Mali sme solídny začiatok, prvá tretina bola v poriadku. Druhá naopak veľmi zlá. Prehrávali sme súboje, súper prevzal iniciatívu. Dostali sme gól na 2:3 a úplne sme spanikárili. Mali sme tam zrazu diery," hodnotil duel banskobystrický kouč Vladimír Országh.

"Pozitívne však hodnotím návrat do zápasu v tretej tretine. V nej sme už začali šliapať, vytvárať na hostí tlak. Sme radi, že sa nám podarilo vyrovnať. V predĺžení mali najprv Spišiaci situáciu dvaja na jedného, vyriešil to náš brankár a dal nám šancu na víťazstvo. Následne sme dali gól z protiútoku na 4:3. V zápase bolo veľa dobrých vecí, na ktorých môžeme stavať, ale takisto tam bolo aj veľa chýb, ktoré musíme odstrániť, ak chceme byť úspešní v ďalších zápasoch," pokračoval.

Országh neprežíval príliš emotívne svoj extraligový návrat do materského klubu po dlhých šiestich rokoch. Keď odchádzal, tak sa lúčil ziskom majstrovského titulu. 

Tabuľka Tipos Extraligy po úvodnom kole.
Tabuľka Tipos Extraligy po úvodnom kole.Flashscore

"Pre mňa je to práca, na ktorú sa musím sústrediť a pripraviť na ňu mužstvo. Akonáhle vstúpim na striedačku, tak vnímam iba to, čo sa deje predomnou. Nejaké kulisy nevnímam skoro vôbec, takže sa ospravedlňujem ľuďom na štadióne. Niekedy je to na škodu, inokedy dobré. Avšak, užíval som si to. Som rád, že sme vyhrali, potešili divákov a že máme extra bod po súboji so silným súperom," tešilo ho.

Spišiaci v zápase dvakrát prehrávali, ale napokon duel v druhej tretine otočili z 2:1 na 2:3. O vedenie však v druhej tretine prišli a v predĺžení pykali po nevyužitej šanci z brejku domáceho celku.

Banská Bystrica - Spišská Nová Ves 4:3 pp

"Čakali sme ťažký zápas. Je tu malé ihrisko, pripravovali sme sa na to, je to rozdiel oproti nášmu veľkému klzisku. Vedeli sme, že domáci na nás vybehnú, čo sa aj stalo. Zareagovali sme na to našimi gólmi, ustáli sme prvú tretinu a v druhej sme hrali dobrý hokej. Išli sme do vedenia, ktoré sme si neustrážili. V predĺžení to dopadlo tak, ako to dopadlo," hodnotil duel útočník hostí Patrik Števuliak.

Ten sa presadil dvakrát, keďže nakoniec mu bol prisúdený aj úvodný presný zásah sprvu patriaci Valachovi. Spokojný však s osobným zápisom nebol: "Spokojný by som bol s dvomi alebo tromi bodmi za víťazstvo. Bohužiaľ, máme jeden, no aj ten sa počíta," dodal nevysoký krídelník.