Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pánik bol po debute opatrný. Neboli tam nohy, nabudúce ich hádam nájdem, smial sa

Pánik debutoval nielen za Slovan, ale aj v seniorskom hokeji na Slovensku.
Pánik debutoval nielen za Slovan, ale aj v seniorskom hokeji na Slovensku.TASR - Pavel Neubauer
Slovenský útočník Richard Pánik (33) vo štvrtkovom stretnutí proti Popradu debutoval za Slovan Bratislava. Napriek tomu, že duel okorenil gólom a dvomi asistenciami, tak v pozápasovom rozhovore bol vo vyjadreniach opatrný.

Pre martinského rodáka išlo o vôbec prvý zápas v seniorskom hokeji na Slovensku, keďže už ako pätnásťročný sa na tri roky presunul do Třinca, kde okúsil extraligu. Následne cez OHL a AHL našiel svoje miesto v prestížnej NHL. Na tej najvyššej úrovni odohral 541 zápasov so ziskom 199 bodov.

Nastupoval za Tampu Bay, Toronto, Chicago, Arizonu, Washington, Detroit a NY Islanders. V roku 2022 sa najskôr stal hráčom švajčiarskeho Lausanne, minulý ročník si rozdelil medzi Třinec a Pardubice. Vo finále play-off stál v drese Dynama na strane neúspešného finalistu.

Pánik (vpravo) oslavuje gól s novými spoluhráčmi.
Pánik (vpravo) oslavuje gól s novými spoluhráčmi.TASR - Pavel Neubauer

Hráčom Slovana sa zatiaľ stal iba krátkodobo. "Debut hodnotím pozitívne, vyhralo sa, získali sme tri body. Ešte sa do toho dostávam, ale je to na dobrej ceste. Ako budú zápasy pokračovať, tak to bude lepšie a lepšie," hodnotil v rozhovore pre Joj Šport.

"Dúfam, že za ten čas, čo tu budem, tak vyhráme čo najviac zápasov. Výsledok proti Popradu ma potešil, ale zápas bol kadejaký. O samotnej úrovni súťaže je ešte skoro hovoriť, budem to vedieť zhodnotiť po pár zápasoch," pokračoval.

Priznal, že potrebuje trochu času, aby úplne naskočil do zápasového kolotoča, keďže sa až doteraz pripravoval v podstate bez praxe z prípravných stretnutí.

"Bolo to skôr o mne, musím sa do toho dostať. Bez prípravy je ťažké takto naskočiť. Keď človek dlho nehrá, tak to chýba. Neboli tam nohy, nabudúce ich hádam nájdem," doplnil s úsmevom.