Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pollock sa rozbehol do druhej stovky bodov, Šimun lišiacky nachytal Kašíka

Pollock sa môže pochváliť skvelou produktivitou.
Pollock sa môže pochváliť skvelou produktivitou.Profimedia
Kanadský hokejový útočník Brett Pollock (28) si pred zápasom s Nitrou prevzal symbolický dres za 100 bodov v slovenskej extralige a druhú stovku začal víťazným gólom v Liptovskom Mikuláši a tromi bodmi proti Nitre. Prispel nimi k obratu oceliarov, ktorí proti majstrovi prehrávali 0:2, no napokon sa tešili z triumfu 5:3. Gólovo sa na ňom podieľal aj ďalší jubilant Eduard Šimun (29), ktorý dostal dres za 400 zápasov v lige.

Skúsený útočník presným zásahom vyrovnal na 2:2, keď strelou z ostrého uhla využil odraz puku od hlavy brankára Libora Kašíka. "Bol to zámer. Trochu som ho nachytal, ale nebudem z toho robiť vedu. Párkrát som to skúšal aj na tréningu. Jaro Janus je z toho nešťastný, keďže som ho už viackrát trafil do hlavy," priznal Šimun.

Košice - Nitra 5:3

Okrem neho sa v druhej tretine gólovo presadili aj Joona Jääskeläinen a Pollock, čím otočili z 0:2 na priebežných 4:2. "Bola ako z ríše snov. Šance sme mali aj v prvej tretine, no nepremenili sme ich. Trochu nás to zviazalo, ale po prvej časti sme si vraveli, že budeme naďalej hrať svoju hru a otvorí sa to. Tak sa aj stalo," konštatoval Šimun, ktorý sa potešil dresu s číslom 400. "Som rád, že si na mňa klub takto spomenul a že som aj pomohol tímu k víťazstvu," priznal.

Pollock potvrdil výborný vstup do sezóny, v ktorej je zatiaľ najproduktívnejší hráč tímu. Skóroval z každom z uplynulých štyroch zápasov. "Len sa snažím pomáhať mužstvu. Na to som tu, aby som strieľal góly a aby sme víťazili. Dôležité je, že máme úspešný štart do sezóny a víťazíme," poznamenal hráč, ktorý sa o stovke kanadských bodov v slovenskej extralige dozvedel zo sociálnych sietí. "Počas sezón v slovenskej extralige som hral s výbornými hráčmi a aj preto mám toľko bodov," priznal.