Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poprad nestačil na Spišskú. Bystrica uspela v Michalovciach, Trenčín dostal osem gólov

Aktualizované
Derby prinieslo aj dávku emócií.
Derby prinieslo aj dávku emócií.TASR - Veronika Mihaliková
Hokejisti Popradu zaznamenali prvú prehru v novej sezóne Tipos Extraligy. Kamzíci v 4. kole neuspeli na ľade vicemajstra zo Spišskej Novej Vsi (3:4). Domáci sa vďaka triumfu dostali na prvé miesto, Poprad klesol na druhú priečku.

Michalovce - Banská Bystrica 2:5

Hokejisti HC MONACObet Banská Bystrica zvíťazili na ľade HK Dukla Ingema Michalovce. Dosiahli tým tretí triumf v sezóne, no prvý v riadnom hracom čase. Michalovčania prehrali aj druhý domáci zápas, na konte však majú šesť bodov za dve víťazstvá u súperov. Hlavnú úlohu v drese hostí znova hral kanadský útočník Matthew Wedman, ktorý strelil dva góly. S ôsmimi bodmi je najproduktívnejším hráčom súťaže a ako autor piatich gólov dominuje medzi strelcami.

Spišská Nová Ves - Poprad 4:3

Popradčania sa ujali vedenia v 5. minúte, Šotek našiel pred prázdnou bránkou Suchého, ktorý sa nemýlil. Domáci odpovedali v presilovej hre vďaka Andrusiakovi. V druhej Spišiaci najprv udreli po góle Mykluchu a prvý presný zásah v najvyššej súťaži zaznamenal Barcík, ktorého strelu si Turan stečoval do vlastnej sieti. Kamzíci znížili v 39. minúte, Coskey využil početnú výhodu. Triumf potvrdil strelou do prázdnej bránky Rapáč. Výsledok potom ešte upravil Kotvan.

Žilina - Košice 2:1 pp

Žilinskí hokejisti zvíťazili nad hráčmi HC Košice 2:1 po predĺžení. Víťazný gól vsietil obranca Daniel Gachulinec. Vlkom patrí v tabuľke deviata priečka s piatimi bodmi, oceliari ich majú na konte sedem a sú piati. 

Dukla Trenčín - Slovan Bratislava 5:8

Hokejisti Trenčína nebodovali ani vo svojom štvrtom zápase v novej sezóne Tipos Extraligy. V piatkovom 4. kole podľahli doma Slovanu Bratislava 5:8 a v tabuľke im patrí posledná priečka so skóre 8:26. Slovan viedol na ľade Dukly 3:0, no domáci dokázali vyrovnať. O výhre hostí napokon rozhodla tretia tretina, ktorú vyhrali 4:1. Útočník Slovana Wade Murphy sa blysol hetrikom.

Nitra - Zvolen 3:2

Nitrania nastúpili ešte bez čerstvej posily kanadského útočníka Bretta Ritchieho, ktorý odohral v zámorskej NHL viac ako 400 duelov. Chýbal aj center elitného útoku Sahir Gill, avšak práve novozložená prvá trojica sa zaslúžila o otvárací presný zásah, keď po faule na Karola Csányiho využil presilovú hru po 54 sekundách obranca Alex Cotton.

Prostredná časť priniesla viacero príležitostí na oboch stranách, no presadil sa len hosťujúci kapitán Andrej Kudrna. Na začiatku tretieho dejstva vyrovnal Tomáš Pobežal a oba tímy túžili po zisku troch bodov. Pre Nitru ich zabezpečil v 54. minúte výstavným zakončením Jakub Lacka.

Nové Zámky - Liptovský Mikuláš 3:2

Hokejisti Nových Zámkov zdolali v piatkovom zápase 4. kola Tipos Extraligy Liptovský Mikuláš 3:2. Pripísali si druhé víťazstvo v sezóne, Liptáci naopak čakajú na prvé body a v tabuľke im patrí predposledné miesto.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore